До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: наймодніші сукні в колекціях українських брендів

З приходом весни пуховики хочеться змінити на шкіряні куртки та тренчі, чоботи на туфлі, а светри — на романтичні та елегантні сукні. Про них сьогодні й ітиметься, адже в колекціях українських брендів представлені десятки модних суконь, які вам точно захочеться придбати. У центрі уваги опинилися: клаптеві сукні в техніці печворк, спокусливі образи з акцентом на лінію декольте, романтичні сукні babydoll, вбрання з квітковим принтом та образи, натхнені українською культурою і традиціями. Vogue.ua зібрав усі наймодніші сукні made in Ukraine.

Акцент на лінію декольте

Один із найактуальніших стилістичних прийомів цього сезону — акцент на лінію декольте. Саме цей модний трюк використовували українські дизайнери у своїх весняних колекціях — і запропонували сукні, де чітко проглядаються елементи спідньої білизни. ELENAREVA показали шовкову сукню у ніжно-блакитному відтінку, декоровану чорним бралетом, а Anna October та Bevza прикрасили сукні чашками у формі морських черепашок.

Реклама

ELENAREVA
ELENAREVA

Anna October
Anna October

Bevza
Bevza

Квіти

Квіткові мотиви — синонім настання тепла. Саме навесні хочеться носити сукні, декоровані флористичними принтами, вишуканими аплікаціями та ручною вишивкою. Цього сезону J’amemme доповнили маленьку білу сукню величезною квіткою, Lili Mager показали зухвале міні з польовим візерунком, а MY x MY представили елегантну сукню довжини міді, на якій розквітнув цілий сад ніжних троянд.

J'amemme
J'amemme

MY x MY
MY x MY

Lili Mager
Lili Mager

Українські мотиви

Українські культура та спадщина стали головним джерелом натхнення для дизайнерів у новому сезоні. POUSTOVIT презентували колекцію, присвячену зв’язку поколінь та збереженню українських традицій. Центральним елементом лінійки стала вишивана сукня з бавовни з квітковим принтом. Тим часом Bevza представили елегантне вбрання з ліфом, виконаним у стилі кроше, із символом священної зірки, а The Coat by Katya Silchenko показали плаття вільного крою з принтом конфетті.

Poustovit
Poustovit

The Coat by Katya Silchenko
The Coat by Katya Silchenko

BEVZA
BEVZA

Печворк

Техніка клаптикового шиття тримається в топі тенденцій і залишати їх цього сезону точно не планує. Крім курток, джинсів і спідниць, дизайнери цієї весни створили сукні з різних шматків тканини в стилі печворк. Anna October вирішили погратися з відтінками білого шовку, пропонуючи сукні з ромбовидних деталей, Gudu задіяли сірий та чорний денім, а KSENIASCHNAIDER поєднали тканини різних кольорів і фактур.

Anna October
Anna October

KSENIASHNAIDER
KSENIASHNAIDER

GUDU
GUDU

Babydoll

Найромантичніші образи цієї весни — це сукні в стилі babydoll. Трохи інфантильні, милі та грайливі короткі сукні з пишними спідницями мають з'явитися у вашому гардеробі в новому сезоні. У колекції Marianna Senchina ви знайдете рожеве міні, яке марка пропонує доповнити метеликом на шиї, у Paskal — напівпрозору чорну сукню з бантами на плечах, а у Balykina — молочну версію з пишною спідницею.

Marianna Senchina
Marianna Senchina

PASKAL
PASKAL

Balykina
Balykina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.