До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лофери з білими шкарпетками — наймодніше поєднання вересня

Накрохмалена спідниця й випрасуваний комір білої блузи, мабуть, найстійкіші асоціації з вереснем, коли знову починається пора навчання, а літній гардероб стрімко замінюється осіннім. До цього асоціативного ряду сміливо можна додати ще один "стійкий вираз" зі світу моди — білі шкарпетки й лаковані лофери. Стиль препі, що знову повернувся на провідні позиції у світових трендах, здобуває дедалі більше прихильниць, а суперечливе, на перший погляд, поєднання білих шкарпеток і лоферів відоме нам ще з 50-х з образів Елвіса Преслі й Кері Гранта, а потім і завдяки Одрі Гепберн у фільмі "Кумедне личко".

1950-ті роки
Модель Крістен Макменамі, 1991 рік

У 80-х найупізнаванішою частиною свого образу білі шкарпетки й лофери зробив Майкл Джексон — маркер, що співвідносився з попкоролем сцени так само, як і його білі рукавички. Нині дизайнери також не оминають цей тренд: за останні кілька років Chanel уже двічі представляли саме такий варіант стилізації — у круїзній колекції 2016/2017 і на весняному кутюрному показі 2020 року. У поточному осінньо-зимовому сезоні своє бачення тренду показали Gucci, Hermes, Lacoste і Versace.

Реклама
Chanel, круїзна колекція 2016/2017
Hermes, осінь-зима 2020/2021

Instagram-стрічки теж майорять стильними осінніми образами it-girls, що використовують трендові поєднання білих шкарпеток і лоферів. Наприклад, показати свої варіанти стилізації вже встигли Белла Гадід, Емілі Сіндлев, Софія Коельйо, Бланка Міро та багато інших. Саме час застосувати тенденцію на практиці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.