До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Костюми в дрібну смужку — модний тренд сезону осінь-зима 2023/2024

Наступної осені тренд на смугастий принт знову повертається на модні подіуми. Дизайнери у своїх колекціях осінь-зима 2023/2024 звернулися до естетики 1990-х років і вирішили відновити цю елегантну тенденцію. 30 років тому костюми в тонку смужку носили усі знаменитості, серед яких Наомі Кембелл, Ембер Валлетта, Лінда Євангеліста та Джулія Робертс, а цієї осені вони прикрасять вже наші гардероби. У колекціях брендів з'явилися як строгі брючні та спідничні костюми в дрібну смужку із жакетами зі збільшеною лінією плеча, так і елегантні силуетні варіанти, а також розслаблені комплекти з брючними жилетами.

Saint Laurent
Saint Laurent

Реклама

Маленька чорна сукня, біла сорочка, сині джинси або довге бежеве пальто — речі які вже перейшли в розряд класичних і позачасових елементів гардероба. Однак у новому сезоні до списку найнеобхідніших і універсальних речей варто додати костюм у дрібну вертикальну смужку, який подолав довгий шлях із чоловічого гардероба до жіночого. Сьогодні брючні та спідничні костюми у дрібну смужку — стильна альтернатива чорним та синім монохромним двійкам. У колекції Saint Laurent ви зустрінете суворий варіант з маскулінним жакетом та спідницею до коліна, який можна носити з чорними туфлями-човниками та базовим топом чи водолазкою. Тим часом Alexander McQueen запропонували темно-сині двійку з дрібними білими смужками в парі із сорочкою та краваткою, а Balenciaga зробили ставку на більш розслаблений і об'ємний силует.

Alexander McQueen
Alexander McQueen

Balenciaga
Balenciaga

Крім своєї актуальності в новому сезоні, костюми в тонку вертикальну смужку ще й мають додаткові переваги — візуально витягують силует. Придивіться до брючного ансамблю Sacai, що складається з широких штанів і складносурядного жакета, візьміть на замітку ультрамодну формулу — широкі штани з низькою посадкою і строгий жилет на голе тіло, надихнувшись колекцією Stella McCartney. Або використовуйте ще один стилістичний прийом — заправляйте жакет у штани, як це зробили Tod's на подіумі.

Sacai
Sacai

Stella McCartney
Stella McCartney

Tod's
Tod's

Vogue.ua зібрав найкращі речі у дрібну смужку, які можна придбати вже зараз.

<b>Coperni</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.