До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими жакетами весна-літо 2023

Жакети – базовий та позасезонний елемент гардеробу, який стане в нагоді в будь-якій ситуації. Ви можете носити блейзер у парі з білою футболкою та джинсами, поєднувати з об'ємними худі та кросівками, накидати на плечі поверх шовкових суконь або вдягати з елегантними штанами чи спідницями. Цієї весни в тренді: жакети об'ємного крою, шкіряні варіанти, блейзери на вишуканих зав'язках, моделі із сексапільними вирізами, силуетні жакети та класичні чорні піджаки. Vogue.ua зібрав повний гід наймоднішими жакетами сезону весна-літо 2023.

Oversize

Об'ємні силуети, як і раніше, залишаються серед головних трендів сезону. Окрім маскулінних пальт, бренди пропонують вибирати жакети, ніби зняті з чоловічого плеча, які дуже легко вписати в повсякденний гардероб. У колекції Stekka McCartney ви знайдете строгий чорний варіант, у Khaite – шовковий блейзер, а у Gauchere – жакет розслабленого крою з великими плечима.

Реклама

Stella Mccartney
Stella Mccartney

Khaite
Khaite

Gauchere
Gauchere

На зав'язках

Пам'ятаєте "топи-шторки", що були дуже популярні серед знаменитостей у 2021 році завдяки колекції Сімона Порта Жакмюса? Так от цей тренд знайшов нове прочитання в новому сезоні. Тепер дизайнери роблять ставку не на трикотажні мікроверсії, а на подовжені приталені блейзери, які замість ґудзиків фіксуються на зав'язках. Носити їх бренди пропонують на голе тіло. Найкращі варіанти шукайте у Jacquemus, Altuzarra та Victoria Beckham.

Altuzarra
Altuzarra

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Jacquemus
Jacquemus

Шкіряні

Шкіряні жакети вже давно зарекомендували себе як універсальний та практичний елемент гардероба у весняний сезон. Тільки за допомогою одного шкіряного блейзера можна скласти десятки стильних образів – від контрастних поєднань із тонкими тканинами до образів із більш щільними фактурами. Цього сезону придивіться до колекцій Bottega Veneta, Peter Do та Jonathan Simkhai.

Peter Do
Peter Do

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Jonathan Simkhai
Jonathan Simkhai

Вирізи

Сексуальні вирізи вже кілька сезонів поспіль не хочуть залишати колекції модних брендів. Так, раніше ми бачили фігурні вирізи на сукнях, штанах та топах, але цього сезону дизайнери додали їх до жакетів. Dion Lee запропонували укорочені блейзери з овальними вирізами в районі ключиць, Rokh зробили ставку на жакети зі спокусливими вирізами на талії та грудях, а Off-White оголили живіт.

Dion Lee
Dion Lee

Rokh
Rokh

Off-White
Off-White

Чорна класика

Якщо гостромодні тренди, як-от ефектні вирізи на талії або зав'язки замість ґудзиків на жакетах, не для вас, то ви завжди можете вибрати класичний чорний блейзер і не помилитеся. Цей базовий елемент гардеробу, який має бути в гардеробі у кожної модниці, адже його можна вдягти як на ділову зустріч, так і накинути на плечі на вечірньому заході. Наші фаворити представлені в колекціях Versace, David Koma, Michael Kors Collection та Dries Van Noten.

Versace
Versace

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Dries Van Noten
Dries Van Noten

Подовжені сілуетні

Вузькі жакети, що підкреслюють жіночні силуети, головна протилежність блейзерам маскулінного крою, проте вони не менш популярні сезону весна-літо 2023. Але варто звернути увагу на довжину блейзера – актуальні силуетні жакети тепер сягають середини стегна, а іноді й колін, як у колекції Peter Do.

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Peter Do
Peter Do

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.