До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші види клітинки сезону осінь-зима 2019/2020

Клітинка займає одну з провідних позицій серед принтів сезону осінь-зима 2019/2020. Дизайнери у своїх осінніх колекціях представили як великогабаритні її варіації, так і дрібний розсип. Серед головних видів клітинки: елегантна "гусяча лапка", класичний шотландський тартан, лаконічний принт "принц Уельський", різновиди клітинки віші і зразок під назвою Windowpane. Vogue.ua розповідає про найактуальніші види клітинки цієї осені.

Christian Dior осінь-зима 2019
П'є-де-пуль

Клітинка "п'є-де-пуль", яку називають ще "гусяча лапка" або "зуб собаки", з'явилася ще в період Римської імперії і традиційно мала чорно-біле забарвлення. У новому сезоні осінь-зима 2019/2020 цей віковий орнамент і улюблений візерунок Коко Шанель знову повернувся на модний подіум. Gucci і Chanel прикрасили ним брючні костюми з вовни, а Balmain помістили ламану клітинку на джинсовий жакет маскулінного крою.

Реклама
Chanel осінь-зима 2019
Gucci осінь-зима 2019
Balmain осінь-зима 2019
Тартан

Фірмова шотландська клітинка "тартан" з року в рік повертається на модну арену і цей сезон винятком не став. Восени в центрі уваги пануватиме легендарний британський орнамент, що складається з різнокольорових ліній і квадратів, а ще горизонтальних, вертикальних і діагональних перетинів. У колекції Gucci осінь-зима 2019/2020 можна знайти брючний ансамбль вільного крою, пошитий у чоловічій манері, Emporio Armani поставили на струмливі картаті штани, а Marni представили з такої клітинки асиметричну спідницю складного крою.

Emporio Armani осінь-зима 2019
Gucci осінь-зима 2019
Marni осінь-зима 2019
Клітинка віші

Модна клітинка віші, що уособлює епоху 1960-х, знову нагадала про себе. Візерунок гінгем, що складається з однакових квадратів двох різних відтінків, придумали в однойменному місті Франції в середині XIX століття і дотепер він не втрачає своєї актуальності. Улюблений принт Бріджит Бардо і Мерилін Монро в новому сезоні з'явився в колекціях Christian Dior, Off-White і Paco Rabanne.

Christian Dior осінь-зима 2019
Off-White осінь-зима 2019
Paco Rabanne осінь-зима 2019
Принц Уельський

Віндзорська клітинка або "гленчик" вже кілька сезонів поспіль тримається на хвилі популярності. Дизайнери ще не насолодилися вдосталь орнаментом, утвореним з вузьких темних і світлих смуг, згрупованих у широкі лінії, які також бувають під кутом 90 градусів. Класичний, лаконічний і спокійний принт має ідеальний вигляд як на осінніх пальтах Stella McCartney і Max Mara, так і на вовняному комбінезоні Michael Kors Collection.

Stella McCartney осінь-зима 2019
Max Mara осінь-зима 2019
Michael Kors Collection осінь-зима 2019
Windowpane

Класичний візерунок Windowpane, запозичений з чоловічого гардероба, тепер охоче носять дівчата. Принт складається з великих прямокутників, які видніються завдяки тому, що однотонна тканина розкреслена тонкими контрастними лініями. Здалеку цей орнамент нагадує віконні рами, від чого й з'явилася дотепна назва. У сезоні осінь-зима 2019/2020 модний принт використали Victoria Beckham, Chloe і Tibi, які комбінували клітинку з однотонними контрастними речами.

Victoria Beckham осінь-зима 2019
Tibi осінь-зима 2019
Chloe осінь-зима 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.