До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кльош — наймодніший фасон цієї осені

З безперервно бурхливими ностальгічними настроями, попит на ретро-силуети також зріс. Гостроносі туфлі на мініпідборах kitten heel, штани з низькою посадкою і топи- халтери панували в streetstyle-звітах все літо, а тепер до гри долучився фасон кльош — неймовірно популярний в 70-х крій знову красувався на вулицях модних столиць і подіумів.

Flared leg, або штани кльош (від французького cloche — "дзвін"), створені в 1810-х і були частиною уніформи моряків американського флоту: особливий фасон мав відмітну ознаку, якої немає в сучасних, — змійка збоку. Широкої популярності й обожнювання публіки в ті роки штани кльош так і не дістали. Зате з настанням 70-х XX століття все різко змінилося: штани моряків полюбилися гіпі, що й зробило їх не тільки візитною карткою того часу, але й модним надбанням. У поточному осінньо-зимовому сезоні дизайнери зробили ставку на кольори й матеріали: моделі з деніму, трикотажу, жакарду й навіть шкіри забарвилися в усі відтінки зеленого, червоного й навіть неонової фуксії, як у колекції Versace. Цієї осені поєднувати штани кльош найкраще з трохи приталеними жакетами, мереживними топами, як в Acne Studios, і зухвалими прозорими блузами, як на шоу Mugler.

Реклама

<b>клеш шоу</b>
Брюки клеш в коллекциях осень-зима 2020/2021

Streetstyle-активістки також не залишили без уваги цей універсальний фасон. У тандем до таких штанів модниці вибирали асиметричні трикотажні водолазки, кроп-топи кольору куркуми й вільні блузи відтінків палітри nude.

<b>клеш стрит</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.