До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найпоширеніші помилки при виборі блузи

Давайте поговоримо про блузки. Як носити блузки, щоб створити гармонійний образ. Ось 5 прикладів, як не можна робити.

Photo: Edward Berthelot

Правильне поєднання блузки з іншими елементами гардероба залежить від багатьох факторів. На відміну від більш універсальних джинсів, суконь і спідниць, блузки завжди мають нескінченну кількість деталей: коміри, гудзики, рукави. Їхні нескінченні варіації і приклади поєднань. Тому актуальна тенденція на блузки супроводжується постійним ризиком щодо помилок у поєднанні їх з іншими речами. Помилки поділяються на специфічні й такі, яких кожен з нас, напевно, припускався. Пам'ятайте про ці 5 пунктів, коли вирішите надягти блузку наступного разу.

Реклама
Пом'ята блузка
Photo: Getty Images

Це груба помилка, якої припускався кожен з нас. Наймодніша, красива і шикарна блузка втратить увесь свій шарм, якщо всюди будуть складки. Якщо ви не маєте часу випрасувати блузку, яку планували надягти, краще відмовтеся від цієї затії. Інакше будете мати неакуратний вигляд, а це вже точно не той ефект, якого ви прагнете досягти.

Неправильний низ
Photo: net-a-porter.com

Саму по собі блузку, якою б гарною вона не була, не можна поєднувати з чимось звичайним. Тут потрібні ідеальні джинси або спідниця, щоб загалом вбрання мало сенс. Тому слід точно визначити тип блузки, яку ви збираєтеся носити, щоб вирішити, чим її доповнити: чи пасуватимуть до неї гудзики? Чи можна її розстебнути? Вона укорочена і потрібні штани з низькою посадкою? Ці та інші питання дуже важливі для створення вдалого образу. Ось порада: довгі блузки (не з вузькими джинсами) можна заправити в штани, а також блузки з ефектними деталями, як-то пишні рукави, прозорі тканини і так далі.

Нижня білизна
Photo: Raymond Hall/ Getty Images

Зі щільними однотонними блузами, де ви впевнені, що бюстгальтер не помітять, проблем немає, але коли ми говоримо про інші, помітніші варіанти — білі, тілесні, або блузки, які просвічують, потрібен інший підхід. Якщо йдеться про таку блузку, то завжди корисно вибирати білизну, яка не просто підтримуватиме груди, але й буде окремим елементом одягу в конкретному образі. В такому випадку бюстгальтер має бути в тій же кольоровій гамі, що й блузка.

Зайва наляпистість
Photo: Edward Berthelot

Світові стилісти знають, що блузка сама по собі може бути досить ефектним елементом, який не потрібує доповнень. Наприклад, зараз у моді блузки у вікторіанському стилі. З їхніми комірами, оборками і пишними рукавами, вони створюють потужний візуальний ефект, отож чи справді варто поєднувати їх з брюками чи спідницею з яскравим принтом, які неодмінно відволікатимуть увагу від витонченого верху?

Не той розмір
Photo: Zara

Припуститися цієї помилки легше, ніж здається, тому що прагнення максимального комфорту може призвести до вибору блузки, яка матиме мішкуватий і зовсім не елегантний вигляд. Є й інший бік процесу вибору одягу з гудзиками: вибір занадто тісної моделі для "позначення талії", але ж існують й інші способи зробити це. Визначте свій розмір у кожному бренді і вибирайте блузки, які підходять саме вам. Не нагнітаючи ситуацію.

Текст: Fernanda Péres Sánchez

За матеріалами vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.