До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як білі штани носили модні ікони XX століття

Хіба можна уявити літо без улюблених білих штанів? Ця річ уже давно стала синонімом найспекотнішої пори року, яку модні бренди від сезону до сезону передбачають у своїх колекціях. Однак ми пропонуємо шукати натхнення зі стилізації білих штанів не тільки в останніх лукбуках Hermes, Acne Studios і Fendi, а й архівних фото. Власних гардеробів без них не уявляли такі ікони стилю, як Одрі Гепберн, Жаклін Кеннеді і Йоко Оно. Розглядаємо їхні приклади ближче.

Одрі Гепберн

Природно, що на згадку про Одрі Гепберн на думку миттєво спадає її образ у чорній маленькій сукні Givenchy, проте не тільки вона асоціюється з ім’ям акторки. Не менш ефектний вигляд вона мала і в укорочених білих штанах, які носила з таким же лаконічним білим топом і зручними балетками. Сьогодні схожі моделі штанів можна знайти в колекціях Max Mara і Michael Kors.

Реклама
Одрі Гепберн
Дженніфер Еністон

Актриса Дженніфер Еністон ще у 2001-му продемонструвала нам, як можна поєднувати в одному образі кілька світлих речей і водночас не мати нудного вигляду. Її таємниця криється в грамотному поєднанні фактур і відтінків. Сподобається прихильникам мінімалістичного стилю зразка початку нульових.

Дженніфер Еністон
Йоко Оно

Йоко Оно ще 1988 року продемонструвала, як білі бавовняні штани з розряду пляжних речей перевести в категорію вечірніх. Вона просто поєднала їх із чорним лаконічним жакетом, до того ж досить розслабленого крою. Щоб зробити образ яскравішим, радимо додати пару великих сережок або масивне кольє в найкращих традиціях вісімдесятих.

Йоко Оно
Жаклін Кеннеді

Шанувальникам стилю 1970-х не обійтися без вивчення світлин Жаклін Кеннеді, яка мала неймовірно елегантний вигляд у речах цієї вільної і навіть легковажної модної епохи. Перша леді США обожнювала штани кльош, але водночас вибирала їхню стриману версію — з невеликим розширенням знизу й трохи вкорочені завдовжки, щоб привернути додаткову увагу до взуття. За прикладом Кеннеді можна носити такі білі штани з темним гольфом і класичним тренчем.

Жаклін Кеннеді
Принцеса Діана

Принцеса Діана нерідко вибирала світлі просторі штани в повсякденному житті, коли була обмежена офіційним королівським дрес-кодом. Водночас носила вона їх у кращих традиціях студентського стилю препі — з акуратними туфлями на пласкому ходу й вільними светрами.

Принцеса Діана
Гвінет Пелтроу

Елегантна недбалість — саме ця словосполука найкраще описує образ Гвінет Пелтроу в білих штанах з низькою посадкою. Актриса поєднала їх з грубими сандалями й акуратним кардиганом — цей образ 20-річної давнини має абсолютно актуальний вигляд і у 2021-му.

Гвінет Пелтроу
Джейн Біркін

Саме завдяки Джейн Біркін світлі джинси стали асоціюватися з вишуканим стилем парижанок. Муза Сержа Гінсбура любила їх поєднувати з дуже простим верхом — топом у наївний квітчастий принт або смугастою бретонкою.

Джейн Біркін

Текст: Naomi Pike

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.