До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ефект деграде в колекціях сезону весна-літо 2020

Згадуючи про найактуальніші принти поточного сезону, не можна не розповісти про ефект деграде або градієнт. Цей колірний прийом не обійшов стороною ні шовкові сукні, ні трикотажні спідниці, ні комбінезони в стилі сафарі. Сам термін походить від французького слова й перекладається як пом’якшення тону, півтон або відтінення.

Клара Берри в градиентном топе и градиентных шортахМодель Клара Беррі під час Тижня моди в Мілані, лютий 2020

Градуювання увійшло в моду в 70-х роках XX століття, але й дотепер не втратило своєї актуальності. У сезоні весна-літо 2020 дизайнери вирішили по-новому його обіграти, зробивши акцент не тільки на сукнях, а й створивши повноцінні образи з ефектом деграде — як у колекції бренду Annakiki. Колекція Alberta Ferretti сповнена яскравих і соковитих колірних переходів, а Lanvin — контрастів на сяйливих тканинах. Крім невагомих шовкових і атласних тканин, дизайнери використовували й несподівані, наприклад, плетені й ажурні, як у колекції італійського модного Дому Missoni.

Реклама

<b>градиент шоу</b>
Градиент в сезоне весна-лето 2020

Vogue.ua зібрав 12 речей з ефектом деграде для яскравого літа.

<b>градиент продукты</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.