До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні графічні принти в колекціях весна-літо 2020

У сезоні весна-літо 2020 одну з головних позицій у колекціях дизайнерів зайняли речі, прикрашені графічними принтами. Так, вертикальна й горизонтальна смужки, шахова клітинка, горох і складні геометричні візерунки тепер вважають наймоднішими принтами. Vogue.ua зазирнув у колекції брендів і виділив 5 актуальних графічних візерунків цієї весни.

Balmain
Вертикальна смужка

Речі з вертикальними смужками мають декілька переваг. По-перше, це модний тренд цієї весни, а, по-друге, вони вдало "витягують" силует і моделюють фігуру. Тож за стильним брючним костюмом потрібно збиратися на шопінг до Alexander McQueen, вільні штани в чорно-білу смужку на всі випадки життя можна придбати у Stella McCartney, а утилітарну спідницю із заходом — у Sacai.

Реклама
Alexander McQueen
Stella McCartney
Sacai
Горох

Палкий гороховий принт теж належить до геометричних візерунків. Орнаменти в дрібні горошини, великі кола й поєднання відразу декількох геометричних розмірів цього принту особливо популярні серед дизайнерів. Найразючіші образи показали Altuzarra, Carolina Herrera і Dries Van Noten.

Carolina Herrera
Altuzarra
Dries Van Noten
Горизонтальна смужка

З горизонтальною смужкою, на відміну від вертикальної, потрібно бути насторожі й правильно її використовувати. Модний принт, що прикрашає всю поверхню образу, як в Altuzarra й Zimmermann, підійде тендітним дівчатам, а ось ансамблі, у яких, крім горизонтальних смуг, ще є й монохромні речі, можуть сміливо вибирати дівчата з великими формами — практичний приклад представлений у колекціях Philosophy di Lorenzo Serafini і Сhanel.

Altuzarra
Zimmermann
Philosophy di Lorenzo Serafini
Складні візерунки

Складні графічні візерунки, що складаються з декількох геометричних фігур, або з використанням ламаних ліній у неправильній послідовності точно не матимуть занудного вигляду. Так, Олів’є Рустам представив замість базової водолазки надзвичайну модель у жовтому відтінку, на якій розмістилися всі геометричні фігури, знайомі із часів шкільної парти на заняттях математики. Тим часом Дріс ван Нотен декорував атласний тренч грубими широкими лініями складних форм, а Стюарт Віверс показав хаотичний орнамент з трикутників.

Balmain
Dries Van Noten
Coach
Шах і мат

Принт шахівниці знову став популярний цієї весни. До того ж необов’язково одягати образи в класичному чорно-білому прочитанні, кольорові відтінки мають не менш привабливий вигляд. Так, Salvatore Ferragamo вирішили дозовано використовувати шаховий принт, представляючи на подіумі трикотажну мініспідницю на щодень, а Lanvin навпаки показали максісукню з ніжного шифону в приглушеній колірній палітрі, поєднуючи два різновиди шашок.

Salvatore Ferragamo
Lanvin
Christopher John Rogers

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.