До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль диско в колекціях весна-літо 2021

Розсипи паєток і скляних намистин, вінілові тканини і хвилюючі вирізи, ностальгічні силуети і вінтажний крій усе це про стиль диско, який знову очолив тенденції цього сезону. Затяжний локдаун і жорсткі обмеження лише посилили непереборне бажання одягатися яскраво і нарочито ошатно. Дизайнери ж втілили наші бажання на модних подіумах: лаконічні і зухвалі образи раз у раз миготіли в колекціях усіх великих модних Домів, наполягаючи саме час віддатися гарячим танцям, нехай і вдома.

Louis Vuitton
Chanel
Balmain

Екстравагантний і екзотичний стиль диско виник у 70-х, коли танцювальні зали заполонили енергійні хлопці та дівчата, рухаючись у такт ритмічній музиці і різнокольоровим софітам. Мініспідниці, кроп-топи, комбінезони і брюки-кльош захопили модний порядок денний того часу і отримали новий виток слави в сезоні весна-літо 2021. Блискуче вбрання тоді стало основою гардеробу в стилі диско, що продовжують дизайнери і сьогодні: костюми від Louis Vuitton і Chanel з брюками-палаццо не залишать нікого байдужими і поза танцмайданчиком. Передати особливий шарм тих часів зважилися Balmain — до блискучого комбінезону Олів'є Рустам додав жакет з гіпертрофованою лінією плечей.

Реклама
Acne Studios
Celine
Paco Rabanne

У новому сезоні на зміну зухвалим міні прийшли трохи спокійніші мідісукні. Такі блискучі, у всіх сенсах, моделі можна було побачити в колекціях Celine і Paco Rabanne. Стокгольмський бренд Acne Studios ж представили сукню з купро з креш-ефектом в такому ноги самі просяться якнайшвидше перенестися на танцмайданчик. Ще одним невід'ємним елементом стилю диско можна справедливо вважати штани яскравих кольорів з металізованим ефектом. У хід тут ідуть неонові відтінки, як у колекції Sportmax і Isabel Marant. Такі штани, попри свою неоднозначність, універсальні і практичні вони не потребують жодного додаткового обігравання і невибагливі в стилізації. Достатньо додати до них білу майку-алкоголічку і однотонні босоніжки на підборах.

Isabel Marant
Sportmax

Якщо повністю віддатися стилю диско поки занадто ризиковано, радимо вводити в образ одну-дві яскраві речі: до прикладу, блискучий топ, як у колекції Valentino, чудово римується з укороченими брюками зі стрілками у відтінку camel, шоколадними човниками і лимонною сумкою. Вкорочене болеро смарагдового кольору, як у Gucci, матиме гарний вигляд з улюбленими джинсами і однотонним топом. Доповнити образ рекомендуємо сонцезахисними окулярами в ретрооправі.

Valentino

Vogue.ua зібрав 10 модних елементів гардеробу в стилі диско, які варто приміряти цієї весни.

<b>disco образы предметка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.