До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими джинсами сезону весна-літо 2023

Незалежно від пори року одержимість дизайнерів денімом непохитна. Однак цієї весни їхня любов до джинсової тканини дійшла свого піку. Однозначно можемо зауважити: тренд на джинси-скінні так і не зміг закріпитися на модних радарах, а ось мішкуватий денім сподобався головним it girls. Так, наступної весни, окрім широких джинсів, ми будемо носити моделі з кількох відтінків деніму, джинси bootcut, які повернулися до нас із нульових років, моделі з незвичайними вирізами, розслаблені варіанти з накладними кишенями та джинси з ефектним декором. Vogue.ua зібрав наймодніші джинси нового сезону весна-літо 2023, які варто додати до власного гардероба вже зараз.

Altuzarra
Altuzarra

Реклама

Широкі джинси

Згідно з новими колекціями весна-літо 2023, у центрі уваги опинився знаковий елемент 1990-х років – мішкуваті джинси. Вони можуть ледве триматися на стегнах, як у Christian Dior, обов'язково діставати до підлоги, як у Etro, або мати підвищену талію і розслаблений силует, як представлено в колекції Tibi. Ми рекомендуємо носити широкі джинси з базовими топами, твідовими жакетами і ефектними прикрасами в дусі справжніх француженок.

Tibi
Tibi

Etro
Etro

Christian Dior
Christian Dior

Вирізи

Фігурні вирізи, які в минулих сезонах прикрашали талію та зовнішній бік стегон, цієї весни перебралися на коліна та внутрішню частину стегна, що не може не привертати увагу. У колекції AZ Factory з'явилися стримані темно-сині джинси з розрізами на колінах, які візуально відокремлять верхню частину від нижньої, а Courrèges експериментували з розрізами, внаслідок чого з'явилися джинси bootcut з вирізами на внутрішній стороні стегна.

AZ Factory
AZ Factory

Courreges
Courreges

A.W.A.K.E. Mode
A.W.A.K.E. Mode

Комбіновані

Цього сезону комбіновані джинси знову набули популярності. Nensi Dojaka представили блакитні джинси з контрастними синіми вставками, які поєднувалися із сексуальним браслетом та маскулінним жакетом, Stella McCartney зробили ставку на симбіоз джинсової тканини та карамельної шкіри, а Dion Lee показали джинси з низькою посадкою та діагональними вставками. Носіть подібні джинси в парі з мінімалістичним верхом, щоб уся увага була прикута виключно до них.

Stella Mccartney
Stella Mccartney

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Dion Lee
Dion Lee

Джинси-карго

У 2023 році модна охота розпочнеться на утилітарний одяг, а саме варіанти розслабленого крою з великою кількістю накладних кишень. Отже, окрім спідниць і штанів-карго, в колекціях брендів ви зустрінете безформні джинси з посадкою епохи Y2K. Найстильніші моделі показали: Isabel Marant (молочні джинси з накладними кишенями), Givenchy (джинси з потертого деніму) та Versace (неоново-жовті пари).

Isabel Marant
Isabel Marant

Givenchy
Givenchy

Versace
Versace

Джинси bootcut

Джинси bootcut зробили тріумфальний камбек з 2000-х років, ставши знову популярними через 20 років. Їх можна розпізнати за такими відмінностями: посадка на стегнах і розширення силуету від коліна в ледь помітний "дзвіночок". Їх особливістю є джинсова тканина з невеликим вмістом еластану, яка дозволяє щільно облягати стегна, подовжуючи ноги та створюючи спокусливий силует. Джинси bootcut хороші тим, що вони не сковують рухів, а значить комфортні в носінні протягом дня, а також пасують дівчатам будь-якого зросту. Шукайте модні моделі в колекціях Courrèges, Ami та Blumarine.

Blumarine
Blumarine

Ami
Ami

Courreges
Courreges

Декор

Дизайнери цієї весни пропонують зробити ставку на джинси, оздоблені усіляким декором. Пір'я, вишивка, художні орнаменти, стрази чи металізовані окраси – ось головні елементи актуальних джинсів. Наприклад, у колекції Jacquemus ви знайдете широкі джинси, посипані солом'яними деталями, у Alaïa – денім з пір'ям, а у Christian Dior – сині джинси з квітковою вишивкою.

Jacquemus
Jacquemus

Christian Dior
Christian Dior

Alaia
Alaia

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.