До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Дуті" штани — незвичайний тренд нового сезону

Якщо згадувати останній "вірусний" образ, то це точно той, що обрав Сем Сміт на церемонії вручення премії Brit Awards 2023. Артист вирішив одягнути блискуче чорне вбрання, що викликало потік коментарів у соцмережах. Його автор – Harikrishnan, молодий модельєр, який став упізнаваним у 2020 році завдяки своїм "дутим" штанам. Як частину своєї колекції, дизайнер представив латексний одяг — дуже широкий на стегнах і звужений біля щиколотки.

Сем Сміт
Сем Сміт

Реклама

Harikrishnan
Harikrishnan

Утім, деякі вже прокоментували, що Девід Бові передбачив такий тренд завдяки культовому вбранню, у яке японський творець Кансай Ямамото одягнув його для туру Aladdin Sane Tour у 1973 році. Персонаж, якого Бові втілив, був у чорному смугастому комбінезоні, натхненому костюмами театру Кабукі.

Девід Боуї
Девід Боуї

Майже аеростатичний одяг, який ми бачили на Сміті, не є анекдотичною заміткою на червоній доріжці. В осінніх колекціях 2023 року можна помітити схожий дизайн у Thom Browne та Alaïа. Натхнений "Маленьким принцом", американський творець одягнув модель Дебру Шоу в комбінезон у пілотському стилі з шарнірними рукавами та м’якими штанинами. З іншого боку, у той парад, який Пітер Мюльєр представив у своєму Домі, він додав кілька образів, складених із версіями цих штанів-балонів. Дизайн, про який йде мова, перемалював фігуру у спосіб, дуже схожий на той, що зробив сам Аззедин Алайя, надихнувшись скульптурними творами Чарльза Джеймса 1950-х років.

Alaїa
Alaїa

Thom Browne
Thom Browne

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.