До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке шакет — найпопулярніший верхній одяг цього сезону

Шакет можна сміливо назвати найпопулярнішим верхнім одягом цього осінньо-зимового сезону, який ще нерідко називають гібридом жакета й сорочки. Унаслідок цього злиття вийшла комфортна й ненудна альтернатива звичним пальтам, яка чудово вписується в повсякденні образи, має однаково ефектний вигляд і з денімом, і із шовковими спідницями. По суті, шакет — це утеплена чоловіча сорочка, оскільки саме з неї взято основні елементи крою — від невеликого коміра до манжетів і накладних кишень на грудях. А ось матеріали під час виробництва шакета використовують якраз максимально теплі — твід, вовну й додають внутрішній м’який шар.

Ця тенденція почала розвиватися ще торік, але насправді потрібно озирнутися трохи далі — на кілька десятиліть тому, адже зв’язок сучасних шакетів нерозривний з гранж-естетикою, що процвітала на початку 1990-х. Це десятиліття неймовірно популярне серед представників покоління Z, а виходи Кендалл Дженнер і Джиджі Гадід в образах, натхнених тим періодом, змушують і юних тіктокерів одягатися в тому ж стилі.

Реклама
Что такое шакет

Найпопулярнішим шакетом є картатий зі щільної вовни. У них легко можна уявити таких яскравих представниць того покоління, як Кейт Мосс і Вайнона Райдер. Для міжсезоння, наприклад, доречніші моделі з вельвету або шкіри, які дівчата сьогодні носять замість жакетів і тренчів. Оскільки шакет додає об’єму зверху, носити його краще з максимально простими речами на взірець базового светра й прямих джинсів. Сподобається він і прихильницям відкритих ніг. У парі з грубими черевиками й мініспідницями шакети мають зухвалий і привабливий вигляд одночасно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.