До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні високої моди в Парижі

Весь минулий тиждень увага модної громадськості була прикута до Парижа, де в дуже камерних умовах модні дизайнери демонстрували нові кутюрні колекції. Хоч більшості цих образів не судилося вийти на вулицю, та запозичити кілька ідей з подіуму для оновлення сезонного гардероба все-таки варто. Розповідаємо про головні тренди на Тижні високої моди сезону весна-літо 2022.

Zuhair Murad Couture весна-літо 2022
Біла сукня

Січень — місяць, коли ми всі починаємо з чистого аркуша. Дизайнерам також властиве бажання загального оновлення, яке вони часто висловлюють за допомогою лаконічних речей. Цього разу головними на подіумах — від класики Christian Dior до авангарду Viktor & Rolf — стали білосніжні сукні максимально простого крою. Однак за цією очевидною здалеку простотою ховається майстерна робота з фактурами й деталями, що й перетворює кожну з них на справжній кутюр.

Реклама
Christian Dior Couture весна-літо 2022
Chanel Couture весна-літо 2022
Viktor & Rolf Couture весна-літо 2022
Вирізи

Тиждень високої моди в Парижі тільки увиразнив популярний тренд на різноманітні вирізи. Ми вже звикли до них у сезонних колекціях, але, створюючи кутюрні сукні, дизайнери раніше були консервативніші. Тепер перед красою цих ліній не встояли і вони — найсміливіші вирізи, до речі, варто шукати в колекції Valentino.

Valentino Couture весна-літо 2022
Alexandre Vauthier Couture весна-літо 2022
Azzaro Couture весна-літо 2022
Космос

Сховатися від буденних проблем багатьом дизайнерам цього сезону допоміг космос. Став він і джерелом натхнення в роботі над новими кутюрними колекціями. Наприклад, Даніель Роузберрі зі Schiaparelli переглядав "Дюну" й "Інтерстеллар", а Кім Джонс, креативний директор Fendi, і зовсім відрядив гостей свого шоу в справжню космічну одіссею. Тема міжгалактичних подорожей читалася і в самих образах, і в макіяжі, і в інсталяціях.

Schiaparelli Couture весна-літо 2022
Fendi Couture весна-літо 2022
Giambattista Valli Couture весна-літо 2022
Гра об’ємів

Хоч скільки дизайнери експериментують з фактурою, декором і вишивкою, проте саме об’ємне вбрання викликає в глядачів особливий захват. Цього сезону такий wow-ефект використовували Жан-Поль Готьє, Елі Сааб і П’єрпаоло Піччоллі. Не цуралися цього прийому й гості модних показів.

Jean Paul Gaultier весна-літо 2022
Valentino Couture весна-літо 2022
Giambattista Valli Couture весна-літо 2022
Все буде джаз

Несподівано для багатьох на модні подіуми цього сезону повернувся джаз, без якого неможливо уявити ревучі двадцяті. Через сто років вони мають не менш бентежний вигляд, особливо в руках ліванських дизайнерів — Зухаїра Мурада і Елі Сааба. Чуттєвішу версію цієї епохи продемонстрував французький кутюр’є Александр Вотьє, в сукнях якого не раз епатувала публіку Белла Гадід.

Elie Saab Couture весна-літо 2022
Alexandre Vauthier Couture весна-літо 2022
Zuhair Murad Couture весна-літо 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.