До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів на кутюрному Тижні моди в Парижі

Завершився Тиждень високої моди в Парижі й настав час підбивання підсумків. Серед головних тенденцій нового кутюрного сезону осінь-зима 2021/2022 можна вирізнити: несподіване повернення гламуру, романтичні сукні з рожевого тюлю й сітки, весільний максималізм, драматичні монохромні образи, об’ємне вбрання та практичні ансамблі. Vogue.ua виокремив шість головних трендів на кутюрному Тижні моди в Парижі.

Balenciaga Couture
Повернення гламуру

Гламур знову в тренді, однак тепер він отримав нове прочитання — жорстоку й шляхетну елегантність для нашої нової епохи. Багато дизайнерів, серед яких Кім Джонс і Демна Гвасалія, показали в новому сезоні осінь-зима 2021/2022 революційний гламур. Зверніть увагу на сміливі силуети бальних суконь, розкішний декор, архітектурні форми, глибокі вирізи, оперні рукавички з другої шкіри й текстуру як павутинка.

Реклама
Balenciaga Couture
Fendi Couture
Шари рожевого рум’янцю

Чи може відбутися Тиждень високої моди без перебільшених об’ємів і серії бальних образів у відтінках рожевого рум’янцю. Один з небагатьох дизайнерів, який уміє працювати з тюлевим божевіллям, це Джамбаттіста Валлі. У своїй новій кутюрній колекції сезону осінь-зима 2021/2022 Валлі представив серію пишних суконь з тюлю кондитерських відтінків, щоб насолодитися новим життєрадісним настроєм у світі моди. Під час показу колекції у своєму салоні високої моди на Rue la Boétie дизайнер запропонував ще один нематеріальний інгредієнт, щоб задовольнити пристрасть до солодощів — пустощі, які можна було інтерпретувати як "смак до небезпеки".

Giambattista Valli Couture
Armani Prive Couture
Alexis Mabille Couture
Весільний максималізм

Як відомо, кутюрні колекції брендів з року в рік не обходяться без низки весільних образів. Цей сезон не став винятком з правил. Після задовгого локдауну саме максималізм став основною ниткою, що пронизує колекції дизайнерів. Порада для всіх наречених: збільшуйте свій силует і не забуваєте про ефектний декор. Щоб надихнутися, погляньте на весільні сукні з кутюрних колекцій Fendi, Giambattista Valii і Schiaparelli.

Fendi Couture
Schiaparelli Couture
Giambattista Valli Couture
Монохроматичний драматизм

Високі вирізи, широкі спідниці довжини максі, архітектурні баски і ніяких прикрас — якщо можна здобути хоч якусь науку з кутюрних шоу сезону осінь-зима 2021/2022 з участю Balenciaga, Ronald van der Kemp і Alexis Mabille, то вона полягає в такому: коли маєте сумнів, що вдягнути, — вибирайте чорний.

Roland Van der Kemp Couture
Alexis Mabille Couture
Balenciaga Couture
Збільшення розмірів

Супероб’ємні сукні, як і раніше, актуальні серед творчих уподобань найшанованіших кутюр’є Парижа. Наприклад, муза знаменитого дизайнера Деніела Роузберрі, що є креативним директором модного Дому Schiaparelli, американська модель Меггі Маурер, цього тижня знову стала зіркою Парижа. Модель з’явилася в кількох об’ємних образах бренду — рожевій сукні-коконі зі спущеними рукавами, сукні-бюстьє з надто великою спідницею, архітектурному блейзері, вишукано позолоченому денімі й сукні з гіпертрофованою квіткою, до якої так і хочеться доторкнутися.

Schiaparelli Couture
Giambattista Valli Couture
Balenciaga Couture
Практичність

Висока мода й практичність — рідкісна комбінація на подіумі, але дизайнер Тітосе Абе зробив саме це — він розробив кутюрну колекцію Jean Paul Gaultier осінь-зима 2021/2022 і поклав початок новій концепції бренду. Зверніть увагу на оновлені тренчі й багатошарові корсетні вироби, які, безумовно, спричиняться до пришвидшеного биття пульсу у відданих фанатів Готьє.

Jean Paul Gaultier Couture
Jean Paul Gaultier Couture
Balenciaga Couture
Balenciaga Couture

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.