До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних тенденцій на Тижні моди в Лондоні

Буквально кілька днів тому завершився Тиждень моди в Лондоні, услід за яким відразу стартували шоу в Мілані. Поки гості італійської модної столиці насолоджуються новими колекціями дизайнерів, пропонуємо поглянути на головні тренди весна-літо 2022, які окреслилися на лондонському Тижні моди — від звабливих вирізів на грудях до вільних брючних костюмів.

Вирізи на грудях

У своїх нових колекціях весна-літо 2022 дизайнери й далі експериментують на тему вирізів, пропонуючи нові рішення. Замість класичних круглих вирізів, V-подібної або D-подібної форми, дизайнери пропонують вибирати речі з незвичайними вирізами в зоні декольте. David Koma показали серію образів, які відкривають груди наполовину, Supria Lele продемонстрували краплистий виріз на шкіряному топі.

Реклама
David Koma
Vivienne Westwood
Supria Lele
Великі об’єми

Лондонські дизайнери не беруть до уваги важливість особистого простору. Об’ємні сукні, невагомі блузи й спідниці з фатину — один з головних трендів наступного сезону. Моллі Годдард, відома своїми інфантильними об’ємними виробами, запропонувала серію лялькових образів, зокрема романтичну жовту блузку зі шлярками, яку можна поєднувати з джинсами в повсякденному образі. Бора Аксу показав складноскроєну багатоярусну сукню в рожевих відтінках, а Симон Роша зробила ставку на білосніжне вбрання, що пасуватиме як весільна сукня.

Bora Aksu
Molly Goddard
Simone Rocha
Неонові відтінки

Після тривалої ізоляції всі скучили за гучними вечірками та яскравими образами, і дизайнери не виняток з правил. У своїх нових колекціях весна-літо 2022 бренди пропонують вибирати флуоресцентні кольори — кислотно-жовтий і зелений. David Koma втілив ідею свят у прозорих сукнях з лелітками, облямованих пір’ям, футуристичних обтислих мінісукнях зі сміливими вирізами й мерехтливих штанах. Emilia Wickstead замість своєї звичної приглушеної кольорової палітри цього разу зробила ставку на кілька кислотно-жовтих образів, а Erdem, відомий своїм класичним романтизмом, запропонував мерехтливу сукню кольору зеленого яблука.

Erdem
David Koma
Emilia Wickstead
Тонкі шлейки

Судячи з тенденцій на Тижні моди в Лондоні, образи з тонкими шлейками, які носили головні модниці влітку 2021 року, плавно перекочували у 2022 рік. Сукні й топи з вишуканими бретельками, що підкреслюють тендітність жіночої фігури, тільки зміцнили свої позиції на модних подіумах і готові прикрасити новий літній гардероб. У колекції Erdem ви можете побачити елегантну квітчасту сукню з кількома білими шлейками, у Rejina Pyo — знайти топи з перехрещеними бретельками в зоні декольте.

Nensi Dojaka
Erdem
Rejina Pyo
Вільний брючний костюм

Упродовж сезонів брючні костюми зазнали безліч змін — від силуетних варіантів до виразно об’ємних моделей. Як видно з лондонських колекцій, найактуальнішим фасоном сезону весна-літо 2022 будуть брючні костюми вільного крою. Бренд Victoria Beckham показав серію ділових образів у чоловічому стилі, Rejina Pyo продемонстрував невимушений літній ансамбль, а Elleme оспівав яскраво-помаранчевий костюм, що складається з укороченого блейзера і широких штанів з розрізами.

Victoria Beckham
Rejina Pyo
Elleme

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.