До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2021: 10 знаменитостей, які найчастіше носили вінтаж цього року

У 2021 році індустрія моди докладала активних зусиль задля скорочення впливу на планету. Але не лише бренди вживали таких заходів: торік під знаменом екологічності виступили й багато знаменитостей. Vogue.ua зібрав 10 знаменитостей, які цьогоріч найчастіше вибирали вінтаж.

Белла Хадід

Белла Хадід відома своєю любов'ю до вінтажу, а її особлива захопленість архівними виробами Jean Paul Gaultier, Comme des Garçons та Chloé часів Стелли Маккартні цього року тільки зросла. Вона також додала до свого гардеробу ще кілька несподіваних предметів, у тому числі мініспідницю від улюбленого в 1990-х бренду Abercrombie & Fitch.

Реклама
Кендалл Дженнер

Ще одна фанатка Jean Paul Gaultier, Кендал Дженнер, подарувала цьогоріч світові моди кілька пам'ятних вінтажних образів, у тому числі й цю принтовану сукню. Модель є також шанувальницею екологічного бренду Havre Studio, який відновлює й оновлює вінтажні чоловічі костюми, що продаються на блошиних ринках у Мехіко.

Ріанна

Від Chanel до Dior часів Джона Гальяно: Ріанна продемонструвала в 2021 році яскраву низку вінтажних образів. Крім того, вона продовжує підтримувати дизайнера Коннера Айвза, який використовує вінтажні трикотажні вироби й шовкові хустки як основу для своїх виробів.

Анджеліна Джолі
Белла Хадід

Анджеліна Джолі відома своєю діяльністю у сфері екології, тому не дивно, що цього року актриса й активістка усвідомлено підійшла до свого гардеробу. Для поїздки в Париж у липні вона обрала образи від Gabriela Hearst і Chloe. Пізніше її діти з'явилися на червоній килимовій доріжці в образах з її гардеробу, в тому числі — у сукні, яку Джолі надягала на вручення премії Оскар у 2014 році.

Емма Вотсон

Емма Вотсон, відома своїм активізмом у сфері екологічного споживання, також стала на захист низки sustainable-брендів у році, що минає. На церемонії вручення премії Earthshot Prize актриса з'явилася в переробленій сукні Harris Reed, а для зустрічі з Альбертом Гором вибрала образ від Emili Wickstead, виготовлений з переробленої пряжі.

Зендая

У 2021 році Зендая показала численні вінтажні образи — від Versace 1990-х до Roberto Cavalli нульових. Зірка також заявила, що створює архів разом зі своїм стилістом Лоу Роучем, що доводить, як шматочок історії моди може заявити про себе на червоній килимовій доріжці у теперішній час.

Тімоті Шаламе

Ні для кого не секрет, що Тімоті Шаламе запалює Інтернет кожним образом, в якому з'являється, тому те, що він підтримує бренди, орієнтовані на сталий розвиток, — чудова новина. Серед них — його улюблениця Стелла Маккартні, а також вироби з колекції Prada Re-Nylon, виготовлені з викинутих рибальських сіток та інших пластикових відходів.

Лорд

Лорд продемонструвала свою прихильність до стійкої моди, надягши не один, а відразу два вінтажні образи на Met Gala. Спочатку це був костюм від Bode, прикрашений намистинами і монетами, датованими 1890-ми роками, а потім — сукня від Collina Strada.

Джеймі Сьє

Зірка серіалу "Імперія Гламура" Джеймі Сьє під час Тижня моди завжди намагалася носити вінтаж, у тому числі впізнавану скульптурну сукню з колекції Balenciaga весна-літо 2008, сукню з принтом із колекції чоловічого одягу Versace весна-літо 2005 і шовкову сукню Dior 2004 року, тих часів, коли Домом керував Джон Гальяно.

Кейт Міддлтон

Герцогиня Кембридзька, можливо, найвідоміша з тих, хто часто носить вінтаж, вирішила вибрати дві сукні Дженні Пекхем (у тому числі одну десятирічної давнини) для своїх виступів на церемоніях вручення нагород Earthshot Award і Royal Variety Show цього року. Вдалині від червоної килимової доріжки Кейт Міддлтон також виступала за екологічність, вибираючи перероблений жилет від Ganni під час Cop26 і сумку від британського бренду Tusting раніше цього року.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.