До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Балаклава — як зігрітися красиво цієї зими

Вже з 7 січня синоптики прогнозують похолодання до -25 градусів по всій території України, а це значить, що треба утеплюватися. На допомогу прийде балаклава модний і зручний головний убір, який не втрачає своєї популярності вже кілька сезонів поспіль.

Реклама

До речі, своєю назвою цей аксесуар завдячує українському місту Балаклава — саме тут балаклаву придумали британські військові під час Кримської війни у середині XIX сторіччя. Відтоді вона стала обов'язковою частиною і солдатського гардероба, і уніформи мотоциклістів чи лижників. На екрані справжній урок зимового шику продемонструвала Одрі Гепберн у фільмі "Шарада", а далі за всіх зазирнула в історію українська дизайнерка Світлана Бевза, яка кілька років тому представила свої балаклави, натхнені образом київської княгині Ольги.

Сьогодні балаклави не менш популярні, ніж колись. Практичність та ефектний зовнішній вигляд роблять їх ідеальними союзниками в морози. Минулої зими особливо багато балаклав було помічено на гостях Тижня моди в Копенгагені — місцеві та приїжджі модниці поєднували їх і з мінімалістичними пальтами, і з яскравими пуховиками, однаково вправно вписували і в багатошарові образи, і в мінімалістичні. Радимо придивитися до їхніх прикладів і зустрічати справжні зимові холоди вже підготованими.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.