До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як унікальний стиль Алекси Чанг назавжди змінив моду

До появи TikTok існував Tumblr, а до появи Tumblr була Алекса Чанг. Британська модель і телеведуча, безсумнівно, була головною it girl серед усіх it girls й улюбленицею світу моди в цілому. У період з 2009 по 2015 роки Чанг завжди була на слуху й захоплювала прихильність модних ентузіастів у всьому світі протягом усіх цих років.

Реклама

Сьогодні Чанг продовжує залишатися однією з найшановніших ікон стилю — частково завдяки її смаку, який у своїй еволюції залишився автентичним, жіночним і без зусиль крутим. Але також завдяки усім діянням моделі, яка стала авторкою, яка змінила кар’єру дизайн одягу, і залишила незгладимий слід в моді в історичному масштабі. Насмілимося сказати, що Алекса Чанг, і тільки Алекса Чанг, вплинула на моду з середини нульових до сьогодні більше, ніж будь-яка інша людина.

Щоб по-справжньому зрозуміти вплив Чанг на світ моди, слід віддати належне чарівності, ексцентричності та приземленості моделі, які відрізняли її від решти тогочасних інфлюенсерів. Всі ці риси та підхід до життя підкреслював її культовий гардероб, який визначав її стиль на піку її слави.

З оригінальною інтеграцією тенденцій у поєднанні з простотою та ноткою вінтажної химерності, Чанг була першою it girl, яка відстоювала ті наративи, які сьогодні швидко захопили моду, — панчохи, мереживні деталі, пов’язки на голову, банти, балетки тощо.

Неошатний боб середньої довжини з безладною укладкою, макіяжем очей і, залежно від випадку, яскраво-червоними або м’якими рожевими губами — б'юті-вибір Чанг став еталоном епохи — знову ж таки, підкреслюючи її невимушеність та жіночність. Так, хоч Чанг і носила макіяж, але на той час він вважався неймовірно мінімалістським. Тому, ми маємо подякувати Алексі за значний вплив на тенденцію на природну красу.

Йшли роки, а мода Y2K приходила та йшла (й потім повернулася знову). Ми бачили, як гардероб Чанг трансформувався з яскраво вираженої естетики середини 2000-х на більш вишукані силуети та візерунки кінця 2010-х, але її стиль ніколи не переставав бути унікальним і послідовним. Чанг навчили нас, як створити стиль, який не потребує зайвих думок, який легковажний і веселий. Хоча часи Tumblr далеко позаду, модель продовжує залишатися іконою стилю, з якої ми всі беремо приклад. Вона — одна з тих небагатьох людей, чий дивовижний і ексцентричний гардероб витримав випробування часом і перетворився лише на більш солідну, вишукану версію свого молодшого "я".

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.