До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірка народилася: українка Віра Бошкова про дебют на показі Prada

24 вересня в межах Тижня моди в Мілані відбувся найочікуваніший показ року — Міучча Прада і її новий креативний співдиректор Раф Сімонс представили першу спільну колекцію Prada сезону весна-літо 2021. Взяти участь у цій історичній події пощастило української моделі Вірі Бошковій, про що вона розповіла vogue.ua.

Вера Бошкова на показе Prada весна-лето 2021Віра Бошкова на показі Prada весна-літо 2021

17-річна Віра Бошкова — висхідна зірка модельного бізнесу. І не тільки в Україні, а й у світі. На батьківщині її материнським агентством стало Icon'A Model Management, а за кордоном — IMG Models — одне з головних міжнародних агентств. До слова, в IMG Віру називають "однією з їхніх найбагатонадійніших моделей".

Реклама

Віра народилася й виросла в місті Ізмаїлі, Одеської області. До моделінгу дівчина потрапила в 14-річному віці — її знайшов модельний скаут за допомогою соціальної мережі. "Його пропозиція здавалася мені божевільною, оскільки на ту мить світ моди був далекий від мене, а те, що я маю тепер, — взагалі було складно уявити", — розповідає Бошкова. Майже відразу після підписання контракту Віра полетіла в Корею, де відпрацювала два місяці. Пізніше, у віці 15 й 16 років, дівчина працювала в Японії.

"Я знайшов Віру під час одного з моїх скаутських відряджень до Одеси у 2018 році. Мені представили її від нового й перспективного українського агентства Icon'A Model Management. У них гостре око на нові таланти й дуже тісні відносини з їхніми моделями, що мені дуже сподобалося", — ділиться Луїс Домінго, агент Віри в IMG.

У 2020 році відбулися дві важливі події для Віри: вона вступила до Одеського національного морського університету й зробила міжнародний модельний дебют з показом Prada. Їй пощастило не тільки взяти участь в історичному шоу, але й закрити його.

Віра Бошкова на показі Prada весна-літо 2021

"Запропонувати Віру для Prada вирішили майже в останню мить, — каже Луїс. — Цього літа Віра тільки-но закінчила школу, я зателефонував їй і її агентові в Україну, щоб обговорити плани на майбутнє. Це було за кілька тижнів до шоу. І мені видалося слушним запропонувати Вірі спробувати щастя дебютувати на міжнародній арені з Prada цього сезону. Вона зробила кілька полароїдов, і ми відразу ж надіслали їх Ешлі Брокоу, директорці з кастингу Prada. Їй дуже сподобалася Віра, а вже за кілька днів дівчину запросили до Мілана, щоб особисто зустрітися з Рафом і Міуччею".

Віра Бошкова на показі Prada весна-літо 2021

Показ колекції Prada весна-літо 2021 був найпопулярнішим і найбажанішим серед моделей цього року. Вся увага була прикута до шоу. Це була перша спільна колекція Рафа Сімонса з Міуччею Прадою, і той факт, що вони відібрали Віру для участі й закриття шоу, відразу ж робить її однією з найбагатонадійніших дівчат в індустрії. "Вона працювала з Рафом і Міуччею впродовж кількох днів перед шоу, складаючи колекцію. Віра була їхньою музою", — каже Домінго.

За словами Віри, працювати з Прадою й Сімонсом було дуже комфортно: "Вони дуже добре піклувалися про нас упродовж усього часу роботи над показом. Я б працювала з їхньою командою знову й знову. Завдяки Prada я отримала важливий досвід спілкування з різними за темпераментом людьми, дізналася багато цікавого про роботу у сфері моделінгу й дизайну загалом, а найголовніше — повірила в себе".

У майбутньому Віра прагне співпрацювати з усіма люксовими брендами, включно із CHANEL, Louis Vuitton і Valentino. Також дівчина мріє попрацювати з легендарними фотографами, такими як Стівен Мейзел. Ми бажаємо їй тільки удачі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.