До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У тіні "Оскара": п'ять головних стилістів Голлівуду

Пошук сукні для церемонії "Оскар" зазвичай займає близько півроку, а обраний варіант може бути відкинутий всього за кілька годин до заходу. Голлівудські стилісти – сірі кардинали кінобізнесу, завдяки їм з'являються нові модні зірки. Але і їхні промахи також завжди на очах. Відмінний приклад – стиліст актриси Анжеліни Джолі з багаторічним стажем Дженніфер Рейд (в числі її клієнтів Еббі Корніш, Зосія Мамет й Тетяна Маслані). Саме на ній лежить відповідальність за чорне платті Versace, відоме з мемів Jolie's Leg.

Анджеліна Джолі, "Оскар 2012"

Vogue.ua вибрав п'ять найвпливовіших стилістів Голлівуду, чию роботу ми побачимо на червоній килимовій доріжці премії "Оскар 2018".

Реклама
Карла Велч

Клієнти: Рут Негга, Мішель Вільямс, Сара Полсон, Карлі Клосс, Олівія Вайлд, Фелісіті Джонс, Гейлі Стейнфілд, Джастін Бібер і Пінк.

Карла Велч працює з зірковими клієнтами для особливих виходів. У її професійному портфелі такі бренди, як Apple, Max Mara, Nike, Adidas, Levi's, UGG і Avon. На рахунку Карли зйомки для журналів Numero, Vogue, Rolling Stone, C, Vanity Fair, InStyle. Також вона працює як дизайнер. Джинсова колекція для Genetic Denim's Visionaries, костюми для світового туру Джастіна Бібера і запущена у співпраці зі співаком колекція ідеальних білих футболок – усе це справа її рук. Образи актрис, створені Велч із завидною регулярністю потрапляють на найвищі позиції в рейтингах Vogue з церемоній "Оскара", "Еммі" й "Золотого глобуса".

Рут Негга в Valentino
Мішель Вільямс в Louis Vuitton
Петра Фланнері

Клієнти: Емма Стоун, Емі Адамс, Різ Візерспун, Зої Салдана, Дейзі Рідлі, Ендрю Гарфілд.

У минулому році премію "Оскар" отримала актриса Емма Стоун. Вбрання для переможниці вибирала тоді саме Петра Фланнері. Блискуча сукня Givenchy, розшита мільйонами кристалів, повинна була нагадувати про золоту епоху Голлівуду. "Чарівний момент – Емма – перша переможниця премії "Оскар", одягнена в Givenchy, ще з часів з Одрі Хепберн", – поділилася тоді Фланнері. До речі, на це вбрання пішло 1700 годин ручної праці. У її списку також вбрання Зої Салдана Dolce&Gabbana на Met Gala, Різ Візерспун Versace на "Золотому Глобусі", Емі Адамс в Tom Ford і багато інших.

Кейт Янг

Клієнти: Наталі Портман, Марго Роббі, Селена Гомес, Дакота Джонсон.

Кейт Янг, крім підбору вбрання для червоних килимових доріжок, працює також і для великих рекламних кампаній. Образи Наталі Портман для Dior і Louis Vuitton – її рук справа. Серед найяскравіших "виходів" актрис, які пройшли крізь стилістичне сито Янг на головних церемоніях, можна назвати Наталі Портман (номінація "Краща актриса" за роль у фільмі "Джекі") в жовтій сукні Prada і плаття Alexander McQueen з блискучим єдинорогом, яке Марго Роббі вдягла на прем'єру фільму "Загін самогубців".

Наталі Портман у Prada ("Золотий Глобус 2017")
Марго Роббі в Alexander McQueen
Елізабет Стюарт

Клієнти: Кейт Бланшетт, Джянуарі Джонс, Джессіка Честейн, Джулія Робертс, Фріда Пінто, Сандра Баллок, Аманда Сейфрід.

До того, як вступити на шлях червоних килимових доріжок, Елізабет була редактором моди американського сайту wwd.com, а також працювала стилістом в The New York Times Magazine і W Europe. І хоча її улюблені роботи зроблені для "Золотого Глобуса" (образ Фей Данауей в білому Atelier Prabal Gurung і Віоли Девіс в сонячному жовтій Michael Kors), є всі шанси побачити виходи її підопічних на церемонії "Оскар 2018".

Віола Девіс в Michael Kors
Джулія фон Боем

Клієнт: Ніколь Кідман.

Джулія фон Боєм починала свою кар'єру помічником головного редактора французького Vogue Карін Ройтфельд. Тепер же її головною клієнткою стала Ніколь Кідман, і напевно актриса не пожалкувала, найяскравіші образи для всіляких церемоній вибрала для неї саме Джулія. Срібна сукню Alexander McQueen для "Золотого Глобуса", зелена сукню з гігантськими папугами на плечах Gucci – ходи неординарні, але в підсумку виправдані.

Ніколь Кідман в Armani Prive

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.