До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер фотограф Пітер Ліндберг

Вересень розпочався з сумних новин – помер легендарний фотограф Пітер Ліндберг. Ця новина з'явилася в офіційному Instagram-акаунті Ліндберга. Йому було 74 роки.

Пітер Ліндберг

Пітер Ліндберг народився в Польщі, але жив у Німеччині, а потім переїхав до Парижа. Підперезаний художньою освітою, в 1970-х роках він захопився фотографією і лише через кілька років став рекламним фотографом. Ліндберг відомий, перш за все, своїми портретами. Він знімав характери і реальні емоції, не ховав зморшок біля очей і не боровся з недосконалостями. Його головним завданням завжди було підкреслити індивідуальність свого героя.

Реклама
Пітер Ліндберг з супермоделями 1990-х

Відомим на весь світ він став на початку 1990-х років, коли Анна Вінтур попросила його зняти супермоделей для легендарного кадру, де дівчата позують у простих білих сорочках з чоловічого плеча. Його роботи перебувають у колекціях Центру Помпіду в Парижі і музею Вікторії та Альберта в Лондоні.

Один з останніх його проєктів – вересневий номер британського Vogue, створений під керівництвом герцогині Сассекської. Для нього він зняв 15 героїнь – сильних жінок, від спортсменок до політиків, які змінюють цей світ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.