До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Містер багатогранність: що потрібно знати про Вірджила Абло

26 березня 2018 року стало відомо, що Вірджил Абло назначений новим креативним директором чоловічої лінії Louis Vuitton. Робота в бренді з історією та ім'ям завжди була однією з його цілей, на досягнення якої йому знадобилося не так і багато часу. Vogue.ua розповідає, що потрібно знати про цього амбітного і талановитого дизайнера.

Вірджил Абло
З архітектора – в дизайнери

Вірджил Абло не має спеціальної дизайнерської освіти, але це не стоїть у нього на заваді при створенні колекцій, за якими полює весь світ моди. Народився він в штаті Іллінойс і там же отримав магістерську ступінь з архітектури, навіть пропрацював за фахом в декількох великих американських компаніях. У моду він потрапив 2006-го – на стажування в Fendi, пізніше працював у Каньє Веста креативним директором – відповідав за концертний мерчендайзинг і шоу, а з 2012-го пішов у вільне плавання.

Реклама
Вірджил Абло і Каньє Вест

Його перший бренд – Pyrex Vision, але його складно було назвати повноцінним. Так, першу колекцію складали футболки, куплені у Ralph Lauren, але прикрашені принтами Абло. Off-White початківець-дизайнер придумав лише через рік, а 2015-го навіть потрапив до фіналу впливового конкурсу LVMH Prize. Після цього, серед шанувальників Off-White з’явились і Бейонсе, Ріанна і Jay-Z.

Белла Хадід на показі Off-White
Разом сильніші

Вірджил Абло – великий шанувальник найрізноманітніших колаборацій. У його портфоліо вже є спільні роботи з Moncler, Jimmy Choo і навіть IKEA. Цього року він встиг створити капсульну колекцію сумок і випустити перший парфум Off-White разом з брендом Byredo. На думку дизайнера, така політика допомагає збільшити впізнаваність його дітища у всьому світу.

Сумка з спільної колекції Off-White x IKEA
Арт-натхнення

Окрім цього, Вірджил Абло небайдужий до мистецтва. Наприклад, 2019-го року відкриється виставка його інсталяцій в рідному Іллінойсі, а до цього з його роботами можна було ознайомитись в рамках спільного проекту Future History з Такасі Муракамі і на виставці в Токіо, присвяченій новим технологіям.

Музичний слід

Мало хто знає, але Вірджил Абло ще і небайдужий до музики, все-таки майже 10 років роботи з Каньє Вестом вплинули на нього. Ще у 18 років майбутній креативний директор Louis Vuitton почав виступати як ді-джей. Робить він це і сьогодні – під псевдонімом Flat-White.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.