До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшла інавгурація Джо Байдена: модний погляд

20 січня всі погляди були прикуті до Вашингтона, де проходила церемонія інавгурації 46-го президента США Джо Байдена й віцепрезидентки Камали Гарріс. Через пандемію коронавірусу захід був максимально стриманим, але водночас не втратив своєї врочистості, а образ кожного його учасника розглядали під мікроскопом. Vogue.ua представляє модний погляд на церемонію інавгурації.

Джилл і Джо Байдени на церемонії інавгурації

Цей важливий день подружжя Байденів розпочало з відвідування церковної служби, яка за традицією передує церемонії інавгурації. Біля Собору Святого апостола Матвія Джо і Джилл Байдени з’явилися рано вранці. Природно, що увагу преси миттєво привернув образ першої леді, яка вибрала вбрання стриманого блакитного забарвлення, що складається з прямої сукні, полегшеного пальта й маски. Його автор — Александра О'Ніл, засновниця нью-йоркського бренду Markarian. Головною окрасою тут стала скромна перлова нитка.

Реклама
Джилл і Джо Байдени

Віцепрезидентка США Камала Гарріс для такої важливої події вибрала яскравіший колір — королівський фіолетовий, а ось силует її образу перегукувався з вбранням Джилл Байден. Його автором став молодий дизайнер Крістофер Джон Роджерс — афроамериканець, який, як і сама Гарріс, є втіленням тієї самої американської мрії. Власний бренд він заснував п’ять років тому, а торік став переможцем премії CFDA.

Камала Гарріс на церемонії інавгурації

Попри урізаний формат церемонії тут все одно не обійшлося без появи знаменитостей, образи яких вирізнялися особливою пишністю. Найяскравіше тут сяяла Леді Ґаґа, якій довірили заспівати гімн перед присягою Камали Гарріс. Співачка з’явилася перед публікою в розкішній червоній спідниці й вузькому темно-синьому жакеті європейського бренду Schiaparelli, а її груди прикрашала брошка у вигляді голуба з оливковою гілкою, що символізує мир.

Леді Ґаґа

Також на заході виступила Дженніфер Лопес, яка власну пристрасть до блиску й гламуру майстерно поєднала з урочистим білим вбранням. Над образом Джей Ло працювала марка Chanel, а на інавгурації співачка виконала пісню This Land Is Your Land — її вважають неофіційним гімном США.

Дженніфер Лопес
Дженніфер Лопес

Ще однією зіркою цього дня стала 22-річна поетеса Аманда Горман, яка з’явилася перед захопленою публікою в яскраво-жовтому жакеті Prada. Її виступ тривав всього шість хвилин, але цього було досить, щоб закохати в себе не тільки присутніх, але й багатомільйонну аудиторію, яка стежила за церемонією онлайн.

Аманда Горман

Серед гостей також були два колишні президентські подружжя — Мішель і Барак Обами, Гілларі й Білл Клінтони. Обидві експерші леді зробили ставку на брючні образи й лілово-фіолетову колірну гаму. До речі, Мішель Обама використала цей привід, щоб знову підтримати темношкірого дизайнера. Автором її образу став талановитий Серджіо Гадсон. Гілларі Клінтон також не зраджує легенду американської моди — Ральфа Лорена.

Барак і Мішель Обами
Гілларі Клінтон

Під пильний погляд потрапили й найближчі родичі Джо Байдена та Камали Гарріс, які були присутні на заході. Багатьох захопив образ пасербиці віцепрезидентки Елли Емгофф, яка мала просто чарівний вигляд у картатому пальті Miu Miu, прикрашеному білим комірцем. Наомі, Наталі й Фіннеган Байден зробили в цей важливий день ставку на пастельну гаму відтінків, а їхні образи створили Adam Lippes, Lafayette 148 і Brandon Maxwell відповідно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.