До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Франка Соццані про моду, ризик і щастя

2016 рік забрав чимало відомих людей, які залишили яскравий слід у світовій історії культури – музиканти Девід Бові і Принц, архітектор Заха Хадід, перший стритстайл-фотограф Білл Каннінгем. Як грім серед ясного неба 22 грудня прогриміла новина і про смерть Франки Соццані – незмінного головного редактора Vogue Italia, яка останні 28 років не просто керувала журналом, але і підтримувала всю італійську моду, а також дбала про питання екології й етичного виробництва одягу. Vogue.ua вибрав цитати, що відкривають Соццані не просто як професіонала своєї справи, а й як мудру жінку.

"Часом я працюю цілодобово, але мені не складно це робити, адже я люблю те, чим займаюся. Такий підхід необхідний – не можна нічим не жертвувати й просто так бути багатим, красивим і знаменитим".

"Ризик – це прекрасно і в бізнесі в тому числі. Подивіться, що зробив Алессандро Мікеле для Gucci і Сара Бертон для Alexander McQueen. Ці модні бренди ризикнули, дали шанс своїм співробітникам, розвинули своїх зірок і вони їх не підвели".

"Я не люблю сумки. Мені легше розкласти всі речі по кишенях пальта і піджака. Іноді можу взяти з собою блокнот і скласти туди всі необхідні дрібниці, але частіше обмежуюся телефоном і невеликою сумою грошей".

"Мій стиль – це поєднання старих і нових речей. Я не люблю надягати занадто очевидні і впізнавані речі, тому в моєму гардеробі багато вінтажа. Також люблю вінтажні прикраси. Моя особлива пристрасть – це сережки".

"Щаслива людина – це здорова людина, причому, вік чи вага в цьому випадку не важливі. Досить більше знати про здорову їжу, любити своє тіло і піклуватися не тільки про зовнішність, а й внутрішній світ".

Франка Соццані з сином Франческо Карроззіні

"Я люблю свої зморшки і не соромлюся їх. Вашим дітям таки приємніше буде бачити рідну матір з її емоціями і життєвим досвідом, а не незнайоме обличчя, накачене ботоксом".

"Я засуджую будь-який прояв расизму та всі вчинки, які демонструють неповагу до будь-якої релігії".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.