До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 легендарних образів принцеси Діани у Versace

Любов принцеси Діани до італійського бренду Versace почалася з небесно-блакитної сукні, у якій вона з’явилася на обкладинці глянцю в 1991-му. Цю сукню для неї розробив сам Джанні Версаче. Попри те, що дружина принца Чарльза ніколи не прагнула бути модною іконою, вона завжди була відкрита до експериментів в одязі і їй імпонував стиль бренду, який давав змогу виходити за межі офіційного протоколу.

У відносинах Діани з Versace було багато й кумедних моментів. Одного разу Анна Гарві, її стилістка й за сумісництвом fashion-редакторка британського Vogue, показала їй світлину Наомі Кемпбелл у сукні Versace, розшитій бісером. Леді Ді дуже сподобалося вбрання і вона замовила його, щоб взяти із собою в Нью-Йорк. Та коли валізи було спаковано, а до виїзду лишалися лічені хвилини, довгоочікуваний пакунок, який надіслали з ательє бренду, містив не омріяну сукню, а зовсім іншу річ. Проте навіть такі ситуації не вплинули на прихильність Діани до творчості Джанні Версаче.

Реклама

Дуже символічно звучать сьогодні слова Версаче з інтерв’ю для липневого номера Vanity Fair 1997 року, який прикрасило зображення принцеси Діани. Дизайнер тоді сказав: "Зовсім недавно ми приміряли нові весняні образи й вона мала в них такий безтурботний вигляд. Думаю, що в її житті нарешті настала мить, коли вона знайшла себе й може жити так, як хоче". Незабаром після цих слів, 15 липня 1997 року, дизайнера вбили, а 31 серпня цього ж року загинула і його муза.

Попри те, що цей роман художника й музи був нетривалим, він залишив чимало свідчень про те, що Діана й Versace були створені одне для одного.

<b>Diana_Versace</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.