До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Значення університетських джемперів принцеси Діани в 1990 роках

Недавно стартував довгоочікуваний п’ятий сезон "Корони", і якщо ви його дивитеся, то, найімовірніше, думаєте про три речі: перуки, підводку для очей та сережки. Гаразд, це лише зображення принцеси Діани великим планом. У той час як перед Еммою Коррін стояло завдання в попередніх серіях показати інтеграцію Леді Ді в королівську сім’ю — все в балетному вбранні, джемперах і жакетах Barbour — Елізабет Дебікі мала на меті продемонструвати відчуженість принцеси від системи. І одяг слугує прямим уособленням її почуттів.

Принцеса Діана

Перебуваючи в Кенсінгтонському палаці якомога далі від тих, хто пильно перевіряє кожен її рух, Діана стає вільним художником і починає формувати свій гардероб сама. Елегантні перли змінюють сучасні сережки-кільця, а джинси та джемпери стають головними елементами стилю замість твідових костюмів. Тепер Діана стає шанувальницею стилю Levi’s. "Є справжня основна ідентичність, яка [виявляється] в тому, що вона багато чого зробила сама. Їй це сподобалося", — каже Сідоні Робертс, головна баєрка й помічниця дизайнера костюмів у "Короні".

Реклама
Ранні роки Діани, коли її схильність до джазового в’язаного одягу 1980-х і веселої моди стала сильніша
Спортивна ера Леді Ді, коли джемпери з логотипом стали чимось на зразок її візитної картки

З джинсами із завищеною талією та зручними плісованими спідницями поєднувалися великі джемпери з крикету, університетські светри та круглі горловини, прикрашені символами благодійності, якими вона дорожила. Хоча пуловери з логотипом сьогодні є обов’язковим елементом гардероба, тоді вони були не такими поширеними, особливо для королівської особи. Навіть тепер ви ніколи не побачите Кейт Міддлтон, сучасну принцесу Уельську, у фірмовій футболці чи трикотажі, які вказують на її політичні чи особисті схильності. Діана, у буквальному сенсі, носила своє серце на рукаві — від того улюбленого джемпера British Lung Foundation до світшота Virgin Atlantic, який натякав на те, що вона, можливо, мріє про віддалені місця.

Багаторазово копійований комплект з пуловером British Lung Foundation

"Діана була цілком загадковою та привабливою, але водночас доступною [в тому сенсі, що будь-хто міг купити її стиль]", — додає Робертс про незмінну привабливість королівської особи, чиї спортивні костюми, заправлені в ковбойські чоботи, і великі спортивні джемпери, накинуті на велосипедні шорти, часто наслідували з часів зростання її свободи на початку 1990-х.

Принцеса Діана

Але за цією модною персоною стояла жінка, яка також використовувала розкішні силуети й обтислі светри як форму фізичного захисту. Через роки Діана, жертва булімії, наважилася носити спортивні сукні-майки й сорочки Versace, заправлені в обтислі джинси з поясом. Ці пуловери великого розміру дали їй змогу повільно вийти зі своєї шкаралупи, оскільки вона, використовуючи фразу Робертса, стала "менш палацовою" й відновила іншу Діану — матір, послідовницю моди, активістку та прихильницю торування власного шляху. Наступного разу, коли ви спостерігатимете, як Дебікі вдосконалює нахил голови й болісні очі жінки, яка, за її словами, "зламала четверту стіну та пожинала плоди [до] того, як наслідки стали тяжкими та важкими", знайте, що речі, які носила Діана, особливо ті джемпери, були просто одягом.

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.