До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Карлі Бруні – 50

Екс-перша леді Франції, співачка і одна з найсексуальніших моделей 1990-х Карла Бруні 23 грудня святкує ювілей. Vogue.ua виділяє три головні ролі Карли, в яких вона поставала перед публікою за ці роки.​
Карла Бруні в об'єктиві Еллен фон Унверт для американського Vogue
Карла-модель
Карла Бруні на показі Versace

Карла народилася в італійському Турині в богемній сім'ї – мама була піаністкою, батько – композитором. Кар'єру вона розпочала з модельного бізнесу, у 1988 році, коли знялась для рекламної кампанії Guess і в цьому ж році з’явилась на обкладинці іспанського Vogue. Буквально за декілька років Бруні заробляє статус топ-моделі, ставши однією із найбільш високооплачуваних моделей 90-х. У ці роки покази Haute Couture головних Будинків моди не обходяться без сексуальної Карли. Вона з'являється у показах Dior, Valentino, Lacroix, Chanel, Oscar de la Renta, Prada, Yves Sent Laurant і стає символом моди того часу – поряд з Ель Макферсон, Кейт Мосс і Ліндою Евагелістою. Її дохід на рік сягає 8 мільйонів доларів. У ці роки і на подіумі, і в повсякденному житті Карла вибирає яскраві вбрання, що підкреслюють її сексуальність – наприклад, короткі обтягуючі сукні, або мікро-шорти.

<b>Карла Бруни 50</b>

Реклама
Карла-музикант

У 30 років Карла йде з моди в музику: починає складати пісні і закохується в Міка Джаггера, фанаткою якого вона була з 16 років. Романи з рокерами, а до Міка Джаггера Карла зустрічалася з його другом Еріком Клептоном, надихають дівчину: в кінці дев'яностих вона встигає записати два альбоми, частина пісень французькою та італійською мовами – її власного твору. Третій альбом Карла записала тільки в 2008 році.

Карла-перша леді

У 2008 році Карла виходить заміж за Ніколя Саркозі і стає Першою леді Франції. Її стиль змінюється кардинально – Карла, котра любила короткі сукні, тепер вибирає довжину до коліна, строгі ділові костюми і взуття на низькому ходу. Після першого офіційного візиту до Великої Британії, коли на прийомі у Єлизавети ІІ Бруні-Саркозі з'явилася в строгому ансамблі Christian Dior, про неї заговорили, як про нову Джекі Кеннеді. Вибираючи лаконічні силуети, Карла віддає перевагу і дуже стриманій колірній гаммі.

У 2008 році, коли старе чорно-біле фото оголеної Карли було продано на аукціоні Christie's за 135 тисяч доларів, а Карла якраз подорожувала по світу в статусі першої леді, в пресі розгорілися неабиякі скандали.
Реакція Бруні була гідною, хоча й емоційною: "Врешті-решт, мені було 24 і в мене було гарне тіло!" Правда, після того, як Ніколя Саркозі зняв із себе президентські повноваження, вона повернулася до улюбленого заняття. У червні 2012 року Бруні прикрасила обкладинку французького Vogue, а влітку 2013 стала обличчям колекції прикрас Diva di Bulgari, для рекламної компанії якої вона позувала скандальному фотографу Террі Річардсону.

Згадуючи 2017 рік, найяскравішою подією за участю Карли безсумнівно став показ Versace весна-літо 2018. Фінальний вихід супермоделей Наомі Кемпбелл, Гелени Крістенсен, Сінді Кроуфорд, Клаудії Шиффер і самої Карли Бруні довів, що машина часу все-таки існує, а п'ятдесят – це нові двадцять.

Карла Бруні, Клаудіа Шиффер, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд і Гелена Крістенсен

Читайте також:

Чому Стефано Габбана навчив світ моди

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.