До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відрізняється стиль модних столиць

Стереотипний стиль міста – правда чи міф? На це запитання для нас відповідає стилістка Ліна Христофорова, яка за останні пів року на власному досвіді змогла перевірити і відчути стилістичний егрегор багатьох міст. Деякі з них справді виявилися модними столицями, а якісь не мають гучних статусів, але вивчати їх не менш цікаво.

Кендалл Дженнер
США

Почну з Нью-Йорка та Бостона. Перший зі мною траплявся приблизно раз на рік упродовж останніх десяти років, а ось Бостон став великим відкриттям. Природно, що Нью-Йорк неможливо охарактеризувати єдиним стилем – він дуже різний через величезну кількість національностей, культур, менталітетів, релігій. Про стиль цього міста можна говорити годинами, описуючи різні райони. Манхеттен умовно поділю на Сохо та Парк Авеню. Стиль Сохо – затишної частини Манхеттена – спортивніший. Дівчата тут вибирають стандартний набір зі спортивних тайтсів та топу, звісно ж, бренду Alo Yoga, у поєднанні з кросівками, бейсболкою та жакетом. Або ж це буде комбо з класичних джинсів, кроп-топу, оверсайз-жакету, тих же кросівок і бейсболки. Аксесуари зазвичай дорогі.

Ельза Госк

Узимку цей комплект доповнений вільними светрами та уггами. Тобто ставка на простоту у виборі одягу – випраний і випрасуваний спортшик. Безумовно, йдеться про більшість – про якусь "уніформу" району, бо не раз тут бачила тисячу й одну варіацію еклектики. Райони Tribeka, Meatpacking та Noho більш креативні – тут зосереджені безліч шоурумів брендів, галерей та багато творчої молоді помітно з першого погляду.

Емілі Ратаковскі

Картинка на Парк-Авеню, одній з найдорожчих вулиць Манхеттена, зовсім інша, як і вікова категорія мешканців цього району. Тобто романтичне уявлення про супер креативні вбрання головних героїнь And just like that дещо відрізняється від реальності. Я б описала локальний стиль як консервативний та стриманий. Монохромні вбрання, що складаються з базових штанів, блуз, кардиганів зазвичай доповнені шовковою хусткою та місткою сумкою, звісно ж, з ювелірними прикрасами та ідеальним укладанням.

Найбільш не нудним, з мого погляду, є район Williamsburg. Така собі велика вулиця Рейтарська, якщо проводити паралелі з Києвом. Тут осіло багато представників богеми: художників, музикантів, рестораторів, логічно, що стиль цього району вінтажно-креативний, самобутній, вільний.

Белла Гадід

Бостон, якщо чесно, особливого стилістичного враження не справив. Можливо, це було пов'язано з тим, що я була там спекотного літа і всі ходили в шортах та футболках. У бізнес-районах дуже мало "білих комірців", тобто стилістика міста максимально про комфорт і відсутність правил, дрес-кодів. Дуже багато молоді – зумовлено тим, що тут багато університетів. Ну, і вайб міста про прогулянки, тому стиль бостонців вільний, комфортний, гулятельний.

Париж

Париж. Місто прекрасне своєю різноманітністю стилів, як і Нью Йорк, але тут я буду лаконічнішою. Стиль парижанок для мене, передусім, про недбалу простоту та сексуальність. Є щось особливе у навмисній розслабленості їхнього образу, без культу речей, здавалося б. Насправді ж, культ паризького стилю в цьому й полягає – у запереченні цього культу всім своїм виглядом: обшарпаний манікюр, потерті аксесуари, м'ятий одяг, розпатлане волосся. Попри красу, з якою асоціюється Париж та парижанки – жінки тут максимально спокійно ставляться до вікових змін. Жодної паніки з приводу сивого волосся, ба більше, сивина тут є трендом.

Каролін де Мегре

Щодо самого стилю – все максимально просто, і водночас космічно елегантно. Я б сказала, що парижанки – чемпіонки світу з гри з базовим гардеробом. Кожна поєднує, здавалося б, стандартний набір речей, що якимось унікальним чином виглядає по-своєму стильно.

Моніка де ла Вільярдер

Стандартний комплект будь-якої парижанки, яка себе поважає, – це бежевий тренч, класичні вузькі джинси, шовкова блуза або тільник і балетки. Аксесуарний стандарт складається з плетеного кошика та шовкової хустки або тонкого джемпера, накинутого поверх тренча на плечі, як шарф. Ще одна опція – короткий жакет прямого крою або кардиган із брюками в чоловічому стилі із захистами, тими самими балетками та величезною сумкою-шоппер.

Каміль Шар'є

Люблю Париж на аперитив або за вечерею, коли всі ці любительки базової елегантності одягаються в мініспідниці та сукні, скомбіновані з чобітьми з широкою халявою або витонченими босоніжками та жакетами вільного крою. Ще ввечері в Парижі, крім міні, акцент на відкрите декольте та плечі.

Жанна Дамас
Лондон

Лондон для мене – це історія про бунт та експресію. Воно й не дивно, враховуючи, що саме тут з’явилися такі стилі, як панк, а услід за ним і гранж. Пам'ятаю, як потрапила сюди вперше у 2010-му на лондонський Тиждень моди, і ця подія досі є для мене визначенням стилістики міста. Дуже багато прогресивної молоді, знову ж таки, мультинаціональне місто. Стиль тут є інструментом вияву своєї індивідуальності, своєї соціальної позиції.

Франческа Гейворд

У Лондоні дуже люблять (я зараз про безліч тих, хто розглядає стиль саме як інструмент прояву себе) яскравий колір, а ще неординарні зачіски. З іншого боку, "Класика" по-лондонськи – це стиль моди 60-х, розбавлений яскравими аксесуарами, наприклад, шкарпеток та шарфів у чоловіків. У дівчат часто спостерігаю мікс стилю "препппі" з вінтажними елементами. Гранж проявляється у напіврозтягнутих кофтах, скомбінованих із сукнями у рустикальний візерунок та черевиками на шнурівці. Шкарпетки – обов'язковий атрибут як у чоловіків, так і жінок.

Мілан

Мілан для мене теж про експресію, але в ній набагато більше сексуальної жіночності та чуттєвості. Чоловіків Мілана зараз не беру до уваги, тому що їхньому стилю можна цілу книгу присвятити. Жінки діляться на тих, хто вибирає комфортний трикотажний мас-маркет, і на тих, які підходять з фантазією до питання look of the day.

Леоні Ганне

Тут, як і в Лондоні, люблять яскраві кольори, але у випадку з Міланом бренди та розкіш у пріоритеті. Мілан дивує, особливо на центральних шопінг-вулицях. Наприклад, пара в олдскульному кабріолеті Porsche. Він у ковбойських чоботях та класичному костюмі, вона – у яскраво-зеленій шубі зі штучного хутра, золотих чоботях та спідниці у принт зебра. І такі типажі тут трапляються нерідко.

Елеонора Карізі
Відень

Повсякденний стиль більшості італійок можна описати, як "європейський", але квінтесенція європейського образу все ж таки зосереджена у Відні. В ідеальному виконанні – це монохромний комплект зі штанів, кашемірового джемпера та кардигану Loro Piana, доповнений лаконічними лоферами та місткою сумкою-тоут. За місяць, проведений в австрійській столиці, жодних стилістичних вібрацій у вигляді модної молоді не було помічено. Виділяються об'єктивно слов'янські дівчата та приїжджа молодь із Лондона, Амстердама, США. Що ж, є над чим працювати.

Фусун Лінднер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.