До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вивільнення: Situatonist весна-літо 2018

У рамках Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi відбувся один із найбільш очікуваних показів – бренду Situatonist, заснованого дизайнером Іраклієм Русадзе у 2008 році. Однією з головних прихильниць Situatonist у модному світі є Белла Хадід.

Нова весняно-літня колекція Situatonist побудована на понятті Détournement або вивільненні, що означає доведення оригінальної ідеї до абсурду за допомогою постійного повторення та спотворення. Détournement також пояснюють, як повторне використання раніше відомих художніх елементів у новому контексті. Працюючи над колекцією, Русадзе використав обидві інтерпретації теорії "вивільнення" – він зібрав колекцію радянських світлин, які ілюструють моду того часу, коли через нестачу всього кожна жінка, яка мала вдома швейну машинку, була сама собі дизайнером, і переніс їх у сучасність в перебільшеному вигляді.

Реклама

"У радянський час мода була достатньо одноманітна, – розповідає Іраклі Русадзе. – Весь одяг був схожий між собою. На щастя, після його розпаду цей вакуум прорвався і всі творчі люди отримали ковток свіжого повітря, натхнення, щоб творити". На подіумі ці роздуми були виражені в низці образів із кольорової шкіри з переважно маскулінним "сильним" кроєм, але не без таких сексапільних елементів, як високі розрізи та глибокі декольте. Кольорова палітра колекції – насичена, але не кричуща. Червоний, пляшковий, блакитний та рижий наче символізували свободу пострадянського суспільства та його безапеляційну віру в світле майбутнє.

Усю колекцію дівіться в розділі ПОКАЗИ.

Читайте також:

LALO весна-лето 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.