До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший VOGUE UA UKRAINIAN DESIGNER SHOWCASE в Парижі

28 вересня в Парижі відбулася історична подія для української модної індустрії – у колаборації з IQOS та SOLO for diamonds було організовано перший Vogue UA Ukrainian Designers Showcase. За підтримки Федерації високої моди Франції команда Vogue UA зібрала під дахом легендарного концепт-стору L’ECLAIREUR 17 українських модних брендів, щоб представити їх інсайдерам модного світу.

Анна Вінтур та Пилип Власов

На один вечір простір магазину було повністю перетворено на експозицію українських модних талантів: Юлія Пеліпас демонструвала костюми-трансформери, створені за алгоритмами апсайкл-платформи BETTER, TG BOTANICAL представили експериментальний трикотаж з органічної вовни та коноплі, а Віта Кін – лляні сукні з орнаментами ручної роботи VITA KIN, які вже давно полюбили перші світові модниці та представники міжнародного джетсету.

Реклама

"Ця безпрецедентна подія дала змогу українським дизайнерам особисто зустрітися з першими особами світової модної індустрії та особисто представити їм свої нові колекції та знакові речі в цей складний час", – розповідає Пилип Власов, головний редактор Vogue UA.

Анна Вінтур
Анна Вінтур та Лаша Мдінарадзе
Анна Вінтур

Учасниками Vogue UA Ukrainian Designers Showcase стали Bevza, KSENIASCHNAIDER, Anna October, FROLOV, BOBKOVA, Masha Popova, LITKOVSKAYA, bettter, Ienki Ienki, PASKAL, POUSTOVIT, Ruslan Baginskiy, Six, TG Botanical, Olenich, GUDU, Anton Belinskiy та Vita Kin. А однією з перших познайомитися с роботами дизайнерів змогла редакційна директорка Conde Nast та головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур.

Корнер Vita Kin
Анна Вінтур та українські дизайнери
Корнер Ruslan Baginskiy

"Зараз весь світ дивиться на Україну та захоплюється мужністю та оптимізмом українців. І це дуже показово, що попри всі складнощі колекції, представлені тут сьогодні, були створені в Україні, – звернувся Вєня Брикалін, fashion-директор Vogue UA до гостей заходу. – Для нас це найкращий доказ сили, оптимізму та креативу українських дизайнерів. І саме тому вони заслуговують на повагу і увагу модної спільноти".

Веня Брикалін

Також у межах заходу було представлено кілька спеціальних проєктів. Дизайнерка Світлана Бевза продемонструвала, як світ моди можна поєднати зі світом новітніх технологій, через унікальний жилет, створений у колаборації з IQOS. "Улюблені ґаджети з нами щодня. Вони об’єднують нас, роблять наше життя звичним і комфортним. У цьому проєкті ми хотіли продемонструвати, що постійно носити ґаджети з собою може бути зручно й надзвичайно елегантно водночас", – розповідає Светлана Бевза – одна з найвідоміших українських дизайнерів.

Жилет авторства Світлани Бевзи та IQOS
Не усуває всіх ризиків. Аерозоль містить нікотин, що спричинює залежність. Тільки для повнолітніх осіб

Не усуває всіх ризиків. Аерозоль містить нікотин, що спричинює залежність. Тільки для повнолітніх осіб
Не усуває всіх ризиків. Аерозоль містить нікотин, що спричинює залежність. Тільки для повнолітніх осіб

Ще одна цікава колаборація, представлена на Vogue UA Ukrainian Designers Showcase, – спільний проєкт дизайнерки Лілії Літковської та ювелірного бренду SOLO for Diamonds. На івенті вони представили NFT-об’єкт у вигляді унікальної прикраси, що символізує птаха-фенікса. Його унікальність криється в центральному елементі – 20-каратному діаманті, вирощеному в лабораторії SOLO for Diamonds. "Це справжній світовий рекорд, який поставили українці, – розповідає засновниця SOLO For Diamonds Юлія Кушер. – У прикрасі використано штучно вирощений діамант завважки 20,23 карата в ограновуванні кушон та кольорі FANCY VIVID YELLOWISH ORANGE. Такого у світі ще ніхто не робив і ми щасливі розвивати цей напрям".

Вирощений діамант розміром у 20,23 карата у формі ограновування кушон та кольорі FANCY VIVID YELLOWISH ORANGE
Птах-фенікс – символ прикраси, яку створили Лілія Літковська та SOLO for Diamonds
Стенд SOLO for Diamonds

Не обійшлося і без сюрпризів з боку команди журналу. У рамках заходу було представлено колекцію мерчу VOGUE UA, створеного у колаборації з п'ятьма українськими брендами: ANTON BELINSKIY, GUDU, KSENIASCHNAIDER, MASHA POPOA та THE COAT BY KATYA SILCHENKO. Партнерами у цьому амбітному проєкті виступив швейцарський бренд LABWEAR STUDIOS, разом з яким вдалося у швидкі терміни виготовити сувенірну колекцію на кращих європейських фабриках. Також усі охочі могли стати власниками нашої книги "9 ½ років Vogue в Україні", яка вже в продажу.

Худі The Coat x Vogue UA
Книга "9 ½ років Vogue в Україні"
Мерч Anton Belinskiy x Vogue UA
Книга "9 ½ років Vogue в Україні"
Мерч KSENIASCHNAIDER x Vogue UA

Органічним доповненням вечора стали музика та коктейлі, в яких український дух був поєднався із французьким еклектичним смаком. Настрій на заході створювали українська модель та діджей Сate Underwood та музикант Юрій Хусточка, який вже багато років живе у Парижі. Барна культура двох країн була представлена французьким коньяком Hennessy та українською горілкою Distil #9.

Коктейлі на основі коньяку Hennessy
Коктейлі на основі горілки Distil #9
Cate Underwood dj-set

Підтримати вітчизняні таланти в цей вечір прийшли київська рітейлерка Ася Мхітарян, рестораторка Марія Дідковська, українські моделі Паша Гаруля, Віка Резза та Крісті Поломар. Серед міжнародних гостей вечора були відмічені CEO Balenciaga Сєдрік Шабрій, засновник Business of Fashion Імран Армед, редакторка британського VOGUE Сара Гарріс, директорка моди американського VOGUE Вірджинія Сміт, директорка з модних колаборацій Instagram у Європі Клара Корнет, піар-агент Льс’єн Пажес, стилістка Александра Карл, директорка шоуруму Tomorrow Джулі Гілхарт, інфлюенсерка Перніль Тейсбек та багато інших зіркових гостей. Більше фото – за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.