До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український Vogue представляє колекційне друковане число — весна 2024

Весняний друкований випуск Vogue Ukraine Edition містить масштабний фотоесей британського фотографа Бретта Ллойда — Ukraine Today, один із кадрів якого, з українською моделлю Кариною Мазяр та кадетами Київського військового ліцею імені Івана Богуна, став обкладинкою числа.

Реклама

У творчому доробку Бретта Ллойда — проєкти з Dior, Louis Vuitton, Moncler, Calvin Klein та Fendi, його світлини публікують британський та іспанський Vogue. У 2014-му він випустив книгу Scugnizzi, а за 8 років — Napoli, Napoli, Napoli, у яких задокументував розмаїте та яскраве неаполітанське життя.

На запрошення українського Vogue Бретт Ллойд двічі відвідав Україну — минулого року в листопаді та цьогоріч у лютому. Він знімав у Києві, Харкові, за 17 км від лінії фронту в Костянтинівці, неподалік Куп’янська, а також у майже стертому з лиця землі Торецьку. Масштабний фотоесей Ukraine Today, що публікує Vogue Ukraine Edition 5, представляє незаангажований погляд митця на буденне життя в країні, де точиться війна. Герої світлин Бретта — чинні та майбутні військові, ветерани, медики, сільські священники, студенти й актори столичного Театру Франка. "Посеред усього лиха війни я зустрів стільки добрих і талановитих людей, — коментує Ллойд. — Це неймовірно — яке насичене та бурхливе життя в Україні. Я хочу, щоб міжнародна аудиторія це побачила".

Нове число Vogue Ukraine Edition — про країну, яка відстоює свою свободу, плекає творчі таланти й заявляє про себе у світі мовою модної та культурної дипломатії. Поряд із проєктом Бретта Ллойда на шпальтах видання — історії про українців, які змінюють індустрію та світ. Дизайнерка Світлана Бевза з нью-йоркського подіума розповідає про наші культурні коди. Ритейлерка Христя Храновська проводить у головних європейських політичних інституціях виставки щоденників дітей, які пережили окупацію. Меценатка Тетяна Веревська допомагає молодим академічним музикантам розвивати талант і виборювати премії на головних конкурсних майданчиках світу. Куратори Вікторія Бавикіна та Максим Горбацький вперше в історії українського павільйону залучають нейровідмінних художників до участі в бієнале у Венеції.

Поруч із традиційними зніманнями Vogue про моду та красу — фотопроєкт "Коріння", присвячений темам сімʼї, єдності та любові. Його автори, фотограф Володимир Камінецький та креативний директор Антон Белінський, складають колективний портрет української молоді, розкиданої світом.

Презентація нового числа відбудеться 3 березня в межах офіційної програми Тижня моди в Парижі. За підтримки видавничого Дому Condé Nast та Федерації високої моди Франції там пройде друга виставка Vogue Ukraine Showcase — унікальна подія для української модної індустрії, що популяризує її на світовій арені. У цьогорічному проєкті буде представлено фотоесей Бретта Ллойда, експозицію творів українських дизайнерів та лімітовану сувенірну колекцію українського Vogue, розроблену Володимиром Камінецьким та Антоном Белінським. Частину прибутку від продажів буде спрямовано до фонду "Ветеранка", з яким співпрацює видання.

Разом із весняним випуском Vogue Ukraine Edition 5 виходить б’юті-додаток, присвячений темам ментального й фізичного добробуту.

Фото Yan Wasiuchnik, стиль Karolina Gruszecka, модель Angelina Usanova
Фото Yan Wasiuchnik, стиль Karolina Gruszecka, модель Angelina Usanova

Весняне число Vogue Ukraine Edition виходить друком 1 березня і доступне для передзамовлення на shop.vogue.ua вже сьогодні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.