До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Том Форд представив свою останню колекцію

В це складно повірити, але Том Форд завершив модну кар'єру. Культовий дизайнер опублікував на офіційному вебсайті TOM FORD свою останню жіночу колекцію, до якої увійшли перевипущені улюблені вбрання дизайнера, створені протягом останніх 13 років.

STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Реклама

Як і годиться кінорежисерові, яким він став, Том Форд покинув моду в істинно кінематографічній манері. На вебсайті його однойменного бренду були представлені три відеоролики Tom Ford Archive, які зняв Стівен Кляйн. Зі своїми улюбленими моделями в скляних вітринах, дизайнер стоїть попереду, наче диригент.

Серед моделей, яким випала честь демонструвати останню колекцію дизайнера, опинилися Ембер Валетта, Джоан Смоллз, Карлі Клосс, Карен Елсон і Керолайн Трентіні. Вони не лише позують в іконічних вбраннях, а й розігрують драму: Клосс у чорній вуалі хапається за голову, а Валетта голосить у жалобі. Сам Форд наприкінці покидає знімальний майданчик у своєму ідеальному костюмі.

STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Маестро представив свою фінальну колекцію за кілька днів до Met Gala, тому виникає запитання: після цьогорічного вшанування Карла Лагерфельда, чи може Том Форд стати наступним героєм виставки Інституту костюма?

Форду вдалося привнести у свою іменну жіночу лінію ту саму магію, якою він захопив світ, працюючи в Gucci та Yves Saint Laurent у 1990-х і на початку 2000-х років. Однак він зміг використати бренд TOM FORD, щоб розширити свій культ особистості та фанклуб знаменитостей, який не мав собі рівних. Це була інша магія, яка сприяла успіху б'юті-бренду Форда та настільки підвищувала вартість його компанії, що він зміг продати її Estée Lauder Cos. за 2,8 мільярда доларів у листопаді 2022 року.

STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Том Форд запустив власну лінію жіночого одягу у 2010 році, коли під час Тижня моди в Нью-Йорку влаштував інтимний показ у своєму бутику на Медісон-авеню. Тоді він запросив Бейонсе, Джуліанну Мур і Риту Вілсон взяти участь у шоу. І саме ці відомі жінки спадають на думку, коли передивляєшся його останню колекцію прет-а-порте. Адже саме вони носили одяг Форда у реальному житті, і саме їхні виходи залишаються в пам’яті.

У прощальній колекції Форда є біла сукня-накидка, яку Гвінет Пелтроу одягла на церемонію вручення премії "Оскар" 2012 року, спортивна мінісукня з блискітками 2014 року, натхнена любов’ю Джея Зі до Форда, яку згодом вдягла Бейонсе під час світового туру Mrs. Carter Show World Tour, а також хромований нагрудник кольору фуксії та вечірня спідниця, в яких Зендая з'явилася на церемонії Critics' Choice Awards 2020.

STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Форд завжди був прихильним до Лос-Анджелеса і мав другий дім у Беверлі-Гіллз, коли працював у Європі. Після кар’єри в Gucci та Yves Saint Laurent він у 2004 році заявив, що полишає індустрію моди. Том Форд мав намір зробити кар’єру режисера, тому оселився в Голлівуді і відкрив Fade to Black Productions.

У 2005 році він повернувся в моду з б'юті-лінією та окулярами, а невдовзі по тому — з чоловічими та жіночими колекціями. Після 18 років у Лондоні Форд офіційно повернувся до Америки у 2017-му, оселившись у Лос-Анджелесі. Дехто ставив запитання, чи зможе він перенести центр тяжіння американської моди в місто мрій. Однак згодом Форд отримав пропозицію продати свою імперію, що, власне, і зробив. Що буде далі із ним самим і його іменним лейблом — ще побачимо. Жодних подробиць про плани Форда або про те, коли буде названо наступника бренду, не повідомляється.

STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD
STEVEN KLEIN/COURTESY OF TOM FORD

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.