До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Карпат до Азов’я: Україна очима українських дизайнерів

Україна — держава в самому центрі Європи, яка зараз не просто бореться за свою незалежність та існування, а є щитом усієї Європи. Наша історія налічує тисячі років – за цей час ми не тільки сформувалися як нація, переживши чимало загроз, як зовнішніх, так і внутрішніх, а й показали всьому світові, що готові боронити власну свободу на всіх фронтах — дипломатичних, військових, економічних і культурних. Визначну роль у міжнародному просуванні нашої країни відіграли й модні бренди, які впродовж останніх дев'яти років постійно заявляють про себе, беручи участь у Тижнях моди від Нью-Йорка до Шанхая, з’являючись у гардеробах членів королівських сімей і світових знаменитостей, а також у серіалах, які дивляться мільйони глядачів. Ще українські бренди залюбки у своїх зніманнях демонструють усі красоти нашої країни — від лісистих Карпат до випалених сонцем херсонських степів. Ми вибрали найяскравіші приклади, які нагадають кожному, що Україна — це земля любові та миру.

Кадр із книжки Fashion Eye, Louis Vuitton, присвяченої Україні

Вся Україна у зніманні Ruslan Baginskiy

Восени 2020 року український бренд Ruslan Baginskiy представив свою другу кутюрну колекцію — з назви TSVIT, яку присвятив українським ремісницьким традиціям. Продовжило ідею знайомства з Україною спеціальне знімання, зроблене з фотодуетом Synchrodogs і стилісткою Юлією Пеліпас. Звідси вийшла повноцінна експедиція найкращими та незайманими людською діяльністю місцями країни. У кадрі можна побачити і українські Карпати, і рожеві солоні озера, і херсонські піски, які складно відрізнити від справжньої пустелі.

Реклама
Ruslan Baginskiy
Ruslan Baginskiy
Ruslan Baginskiy

Урбаністичний Київ у зніманні GUDU

Український бренд GUDU колекцію сезону весна-літо 2022 присвятив Києву — місту, що прийняло грузинського дизайнера Лашу Мдінарадзе у 2015 році й допомогло йому втілити тут усі творчі плани. Саме енергія і дух свободи київських вулиць допомогли створити колекцію, у якій потужний артскладник зустрівся зі streetwear та електронною музикою, без яких сьогодні неможливо уявити місто. Обличчям колекції стала DJ Гаель Абакарова — уродженка Дагестану, яка нині живе та працює в українській столиці. У відеоролику до колекції вона гуляє вулицями Києва, занурюючи всіх нас у їхній особливий ритм і змушуючи любити ще більше.

Автентичні Карпати у зніманні IENKI IENKI

Минулої осені український бренд IEKI IENKI вирушив до Карпат, щоб продемонструвати там нову колекцію, в якій інноваційні технології поєдналися з національним українським костюмом. Цього разу нове життя отримав традиційний кептарик, що на тлі засніжених схилів і дерев’яних будиночків мав особливо атмосферний вигляд.

IENKI IENKI
IENKI IENKI
IENKI IENKI

Азовське узбережжя в зніманні Shmelevsky

Влітку 2019 року український бренд Shmelevsky продемонстрував у своїй рекламній кампанії всю красу азовського узбережжя та степових краєвидів. "Ми з братом виросли на півдні України, неподалік від Азовського моря з його степовою природою. І досі часто приїжджаємо відпочивати на його узбережжя. Одне з улюблених місць — Приморський посад — крихітне мальовниче селище на березі гирла річки Домузла. Складно знайти інше місце, де так гармонійно поєднуються незаймана природа й дикі пустельні пляжі. А численні лимани й затоки надають цьому місцю особливої атмосфери", — розповідав тоді дизайнер бренду Стас Шмелевський.

SHMELEVSKY
SHMELEVSKY
SHMELEVSKY

Трипілля у зніманні Nadiia for BEVZA

У колекції BEVZA весна-літо 2021 українська дизайнерка Світлана Бевза представила аксесуари з кераміки та предмети декору, виготовлені в колаборації з брендом Наді Шаповал Nadiia. Для створення рекламної кампанії фотограф Степан Лісовський разом з Надею Шаповал об’їздили маленькі села й закарбували місцевих українців, які проживають у тих самих місцях, де раніше жили трипільці.

Nadiia for BEVZA
Nadiia for BEVZA
Nadiia for BEVZA

Незвичайна Одеса у зніманні Paskal

У листопаді минулого року дизайнерка Юлія Паскаль представила колекцію Paskal Resort 2022, на створення якої її надихнуло знайомство зі скульптором динамічних інсталяцій Васею Дмитруком і подорож до його майстерні на судноремонтному заводі Одеського порту. Саме там зняли і лукбук до колекції — занедбана фабрика, що перетворилася на арткластер, урбаністичні краєвиди та море стали чудовим тлом для романтичних образів Paskal.

PASKAL
PASKAL
Paskal

Дика Асканія-Нова у зніманні Ruslan Baginskiy

Ruslan Baginskiy давно досліджує Україну у своїх рекламних кампаніях. Ще 2018 року команда бренду вирушила до заповідника "Асканія-Нова", щоб показати не тільки нову колекцію головних уборів, а й усю красу цього місця. "Незаймана природа, цілинна земля з дикими тваринами та неймовірною флорою — для мене це справжнє місце сили", — коментував свій вибір Руслан Багінський.

Арабатська Стрілка у зніманні київського ЦУМу

Київський ЦУМ у своїх рекламних кампаніях також постійно мандрує Україною, вирушаючи великою командою то до Карпат, то до Одеси, то демонструючи всі красоти Києва. Одне з найпам’ятніших знімань універмагу відбулося на Арабатській Стрілці. Фотограф Сергій Васильєв і стилістка Євгенія Скварська зробили тут кадри, наповнені сонцем, морем і солоним повітрям тутешніх місць.

TSUM Kyiv
TSUM Kyiv
TSUM Kyiv

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.