До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ruslan Baginskiy представив дебютну кутюрну колекцію головних уборів

Український бренд Ruslan Baginskiy представив дебютну колекцію от-кутюр головних уборів під час Тижня високої моди в Парижі. 1 липня дизайнер і подруга бренду, підприємниця і філантроп Аліса Вольська, запросили на коктейль інфлюенсерів і модних інсайдерів з усього світу. Дизайнер презентував колекцію "Стожари", яка об'єднала культурні коди і модну реальність.

Ruslan Baginskiy

У своїй кутюрній колекції дизайнер створив симбіоз українських етнічних кодів і сучасних технологій, ювелірного мистецтва і естетики атлеже. В основі колекції – 3D-технології і локальні техніки: так шовкові об'ємні квіти, виконані з екопластику, натхненні традиційними весільними бутоньєрками, а їхні версії з позолоченого срібла нагадують декор ікон, балаклави – сучасна інтерпретація хустки, автентичного слов'янського головного убору, а оздоблений колосками обруч – відсилання до полів пшениці, що прикрашають український ландшафт.

Реклама
Ruslan Baginskiy
Ruslan Baginskiy
Ruslan Baginskiy

Щоб розставити акценти і підкреслити ідею колекції, дизайнер запросив до колаборації українських художників – Миколу Толмачова і Марію Куликовську. Микола створив провокаційні запрошення в акварельній техніці, а Марія представила статую повного росту і шість погрудь, які застосовували як манекени. Показані на презентації скульптури не схожі на конвенціональні жіночі тіла, що пропагує модна індустрія. Це історія про чесність, про подолання стереотипів, про прийняття себе і повагу до свого тіла. "Ідеї Марії мені дуже близькі, і я вирішив, що важливо використати нашу презентацію і для привернення уваги до тем гендеру і сприйняття свого тіла", – коментує Руслан.

Ruslan Baginskiy
Ruslan Baginskiy

У паризькому Hôtel de Crillon зібралися багато відомих гостей, які прийшли подивитися на першу кутюрну колекцію українського дизайнера. У числі гостей були і супермодель та засновниця благодійного фонду "Оголені серця", Наталя Водянова разом з сином Лукасом, it-girls Нікі Гілтон-Ротшильд і Софія де Бетак, блогери Ксенія Адонтс і Наталія Осман, засновниця PR-агентства, Карла Отто, виконавчий директор з редакційного розвитку Condé Nast International, Карина Добротвірська, стилісти Елізабет Зальцман, Рушка Бергман і Юлія Лобова, моделі Тамі Вільямс і Анна Андрес, а також представники міжнародної преси.

<b>фото гостей руслан багиснкий</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.