До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Річ дня: срібна прикраса JJSQUEE у формі монумента "Батьківщина-мати"

Український бренд JJSQUEE у колаборації зі співачкою Дашею Суворовою представляють ювелірну прикрасу, що є омажем українським жінкам. Ідея створити виріб, який дбайливо повторить один з незмінних символів української незламності, формувалася на тлі дружби жінок. Одного разу, спостерігаючи за "Батьківщиною-матір’ю", вони надихнулися на створення альтернативного візуального прояву — срібного підвіска у формі монумента, інкрустованого вінком з червоних маків. Кінцевого сенсу прикраса набула згодом, коли в сюжетну лінію лягла особиста сімейна історія — прикрасу співачка присвячує своїй прабабусі.

Реклама

Це також тонко уособило акценти й для самого бренду: основою JJSQUEE є створення лімітованого одягу й прикрас з історією. "Якийсь час Даша жила й творила в будинку Ніни Матвієнко, що виходить вікнами на "Батьківщину-матір". Я часто спостерігала за монументом, очікуючи Дашу на ґанку дому, доки одного разу не повернулась з ідеєю створити виріб — мініатюру скульптури, і запропонувала Даші стати обличчям кампейну. Вона ж присвятила її прабабусі", — розповідає засновниця бренду.

"Моя прабабуся — історія нашої країни. Її обличчя. Багатостраждальна, але завжди виходить переможницею. Вона прожила 90 років, застала Велику вітчизняну... Після війни допомагала відновлювати колгоспи. Жила в селі "Тайниця", що від слова "таємниця". Коли вона сміялася, все довкола ставало добрішим. А як мовчала, то мовчала фундаментально. Незадовго до смерті вона залишила мені намисто. Коралове на старій чорній мотузці. Бо червоне — то кохання, а чорне — то журба. Вона в це вірила. І я теж дуже вірю. Намисто я, на жаль, втратила".

Наратив кохання й журби використовується в кількох візуальних рішеннях. Перше — червоні маки, з яких створено вінок. Мак як для бренду, так і співачки — квітка війни, асоціація з журбою та смертю. Але водночас квітка — про течію життя, любов до нього, розквіт всього живого. Другий прояв був утілений під час знімання кампейну — на світлинах виконавиця символічно позує на червоно-чорному фоні.

Підвісок і ланцюжок представлені в сріблі 925 проби. Елемент у вигляді маків змінюватиметься з наступними релізами — дизайнерка планує впроваджувати інші метали та інкрустацію діамантами. Сам виріб багатофункціональний, його можна використовувати як підвісок, а можна як сережку чи навіть брошку. "Характер — це доля. Дух, енергію, їх не сховаєш. Українська жінка сьогодні — приклад усьому світові. Приклад незламності, честі. Моя прабабуся була сильна духом, так само як і її країна", — каже Даша Суворова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.