До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Париж-Гамбург: нова колекція Chanel Métiers d'art

Фінал показу Chanel в Гамбурзі

Місцем для проведення показу Chanel Métiers d'art під назвою "Париж-Гамбург" був обраний концертний зал Elbphilharmonie (Ельбська Філармонія), розташована на березі річки Ельби в старому портовому районі Гамбурга. Elbphilharmonie була названа об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є новою культурною пам'яткою міста. Будівля була розроблена швейцарською архітектурною фірмою Herzog & de Meuron і символізує минуле, сьогодення і майбутнє.

Elbphilharmonie в Гамбурзі

Як відзначив сам Лагерфельд, рішення приїхати в Гамбург не має жодного стосунку до його власного минулого – дизайнер народився тут. Головну роль зіграв дизайн будівлі Elbphilharmonie. "Я думаю, з точки зору дизайну, Філармонія – одна з найцікавіших нових будівель Європи. Herzog & de Meuron Architekten просто генії", – розповів Лагерфельд про швейцарський дует архітекторів Сьюзі Менкес.

Реклама
Показ Chanel в Гамбурзі
Показ Chanel в Гамбурзі

За традицією колекція Chanel Métiers d'art стала одою артізанальним традиціям невеликих майстерень, якими опікується модний Будинок. Так, головні убори для Chanel робить Maison Michel, з високотехнологічною обробкою тканини впоралися в Maison Lognon (компанія приєдналася до колекцій Chanel Métiers d'art у 2013 році). За складну вишивку відповідають майстри паризької студії Maison Montex, саме вони розробляють ексклюзивні мотиви з тисячі блискіток, намистин, ниток, різнокольорових кристалів та інших прикрас.Свій власний особливий досвід Maison Montex змішують зі знаннями вишивальників з Лотарингії – колиски вишивки у Франції, тим самим зберігаючи секрети ручної праці Lunéville. Трикотаж для Chanel створюється на фабриці Barrie в маленькому містечку Хоїк, Шотландія, з 2012 року. Однак головним джерелом натхнення для Лагерфельда в цьому сезоні послужило море, його горизонти, кораблі і порт Гамбурга, який став одним з найбільших в Європі.

Лагерфельд не став фокусуватися на власних спогадах, а звернувся до популярної в Гамбурзі в 1960-х культурі модів – ультракороткі сукні, приталений лаконічний силует і графічні принти – дизайнеру легко вдалося повторити ключові мотиви того часу і заодно з'єднати їх з кодами Chanel.

До речі, шанувальники бренду зі стажем відзначили, що подібні прийоми Карл Лагерфельд використав рівно 10 років тому, ще раз довівши, що мода циклічна, але при цьому завжди вимагає переосмислення.

Не обійшлося без варіацій на морську тему – важкі светри з фактурною в'язкою, кашкети, широкі та вкорочені брюки, а також всілякі жакети з великою фурнітурою стали базовою частиною колекції. А ускладнив їх дизайнер елементами придворної моди – придворні туфлі з великими бантами на витончених підборах напевно скоро стануть зірками стритстайл-хронік по всьому світу.

Подивитися всю колекцію Chanel Pre-Fall 2018.

Читайте також:

Новий концепт-стор Prada в Маямі

Пет Макграт запустила лінію одягу

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.