До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто побачити виставку, присвячену Пако Рабану

У французькому Руані відкрилася виставка, присвячена дизайнеру Пако Рабану. Розповідаємо, чому варто відвідати цю виставку.

Джекі Бойер у Paco Rabanne, 7 листопада 1967 року

Виставка Paco Rabanne: Fashion Metallurgist відбувається у незвичайному місці: це музей Ле Сек-де-Турнель (Secq des Tournelles), де зберігаються вироби руанських ковалів, знаменитих на весь світ. Музей розміщений у приміщенні старої церкви: цієї зими тут показують найвідоміші твори Пако Рабана з металу та інших незвичних для моди матеріалів.

Реклама
Пако Рабан, 1967

Озброєний знаннями архітектури, Рабан використовував їх у моделюванні одягу. Ще в студентські роки він почав займатися виготовленням аксесуарів і біжутерії з нових матеріалів, які давали змогу втілити в життя його фантазії. Легкі, кольорові і недорогі, його вироби привернули увагу молодих покупців. Так, 1965 року було продано близько двадцяти тисяч його виробів.

Пако Рабан

1966 року Франсиско Рабанеда-і-Куерво, відомий як Пако Рабан, заснував свій модний Будинок і представив першу колекцію під назвою "Дванадцять непридатних для носіння суконь із сучасних матеріалів". З лелітками, алюмінієвими листами, найтоншими металевими пластинами та іншими незвичними матеріалами Рабан створив одяг, що зробив революцію в моді. Дизайнер пояснив, що використовував архітектурні закони і такі важкі матеріали для того, щоб дати відчути жінкам їх силу і могутність – в той момент, коли суспільство думало навпаки.

Франсуаза Арді, 1968

Однією з перших шанувальниць творчості Рабана була знаменита французька співачка Франсуаза Арді. Вона постійно вибирала вбрання дизайнера для виступів. Цього року музей Secq des Tournelles в Руані проливає світло на об'єкти Пако Рабана з металу – матеріалу, який особливо перегукується з музейними колекціями. На виставці можна побачити ескізи з особистого архіву, відео та журнали 1960-х років.

<b>Выставка Пако Рабан</b>

Виставка Paco Rabanne: Fashion Metallurgist триватиме до 19 травня 2019 року.

За матеріалами Vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.