До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перша колекція Кріса ван Аша для Berluti

18 січня в межах Паризького тижня чоловічої моди Кріс ван Аш представив свою першу колекцію для модного Дому Berluti.

Кріс ван Аш на показі Berluti осінь-зима 2019/2020

"Я думаю, що всі чекали, щоб побачити – і що було проблемою для мене – як можна відійти від Dior, від кутюру і цього всього до Berluti", – сказав ван Аш під час попереднього перегляду його першої колекції для італійського модного Дому.

Реклама
Berluti осінь-зима 2019/2020

Коли Кріс ван Аш вирушив на завод Berluti у Феррарі, Італія, він все ще намагався з'ясувати, що має стати серцем його першого показу для бренду, до якого він приєднався у квітні минулого року. І тоді ж на фабриці він побачив величезний квадратний мармуровий стіл, за яким працюють ремісники Berluti, де вони наносять фарбу і полірують патину туфель, якою так славиться ця заснована 1895 року компанія. Вражений не тільки кремовою білизною мармуру, а й колами з плямами, залишеними роками полірування з любов'ю – плямами рожевого, блакитного, помаранчевого, зеленого і червоного. Тоді ван Аш усвідомив, що побачене стало ключем до його нової колекції.

Berluti осінь-зима 2019/2020

"Мені дуже подобається контраст благородного і грубого. Тому ми сфотографували той стіл, і він став основою принтів на шовкових сорочках, костюмах і пальтах – ми взагалі не ретушували його. І всі ці кольори забезпечили палітру для іншої частини колекції", – пояснив ван Аш. Щоб показати, наскільки фундаментально він відчуває патину, першим образом дизайнера був костюм ручної роботи з патинованої коричневої шкіри. Техніка, яку використовують для нанесення багатошарових флуктуючих щільностей кольору, відрізнялася від тієї, що використовували на туфлях Berluti, тому що такий прийом на костюмі міг би забруднити одяг, який носили під ним. Завдяки використанню кольору плям на столі для патини, і цього першого костюма, ван Аш вибудував зв'язок між аксесуарами, на яких був створений модний Дім, і одягом.

Berluti осінь-зима 2019/2020

Як і Гайдер Аккерманн, що обіймав посаду до нього, ван Аш заповнив це шоу – єдиний виключно чоловічий Будинок в групі LVMH – великою кількістю жіночого одягу. За винятком сукні з трикотажу синього кольору, вбрання для жінок були варіаціями чоловічого одягу. Фінальні образи, представлені одночасно для обох статей, були парою чорних костюмів. Трохи рудувато-коричневого кольору, трохи м'яких поєднань декількох кольорів, сірий каракуль, чорний бомбер і кілька шкіряних толстовок з капюшоном і спортивні штани – надали колекції потужний тваринний акцент – те, чого очікують від Будинку, який береже свою спадщину, але дивиться, при цьому, вперед.

Berluti осінь-зима 2019/2020
Berluti осінь-зима 2019/2020
Berluti осінь-зима 2019/2020Всю колекцію можна переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.