До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перше число Vogue Ukraine Edition від початку повномасштабного вторгнення

Український Vogue уперше вийшов друком від початку повномасштабного вторгнення. Редакція присвячує випуск всім українцям та українкам і нашому спільному шляху до перемоги.

Цей журнал — особливий, адже випускати Vogue друком під час війни — справжнє диво. Цьому диву редакція завдячує Збройним Силам України і присвячує наше перше друковане число від початку великого вторгнення всім українцям та українкам і нашому спільному шляху до перемоги.

Реклама

Ми жили й дихали цим числом кілька місяців, але по-справжньому повірили, що воно вдасться, 30 грудня — цього дня ми зняли нашого першого героя у проєкт HEROES. Це був Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони. Коли Кирило зайшов у фотостудію, ми зрозуміли, що впораємося, — хоч яким нереальним на перший погляд здавалося завдання зібрати в одному випуску військових і політиків, волонтерів і митців, правозахисників й артистів, працівників ДСНС та Укрзалізниці.

Над цим числом наша команда працювала разом із авторами з усього світу. Письменниця Ірена Карпа, яка останні сім років мешкає в Парижі, брала інтерв’ю у Тайри у Варшаві, де ми піймали парамедикиню на шляху з Давоса до Києва. Дана Павличко, власниця видавництва "Основи" та директорка міжнародної організації United for Ukraine, яка тимчасово мешкає в Німеччині, зумом поспілкувалась із Сергієм Притулою, зануреним у волонтерську роботу в Києві. Ярослава Гресь, координаторка фандрейзингової платформи UNITED24, дізналася в найвідомішого у світі українського футболіста Андрія Шевченка, як його авторитет допомагає збирати мільйони для України. А маркетолог Андрій Федорів на наше прохання розпитав про кібервійну свого славнозвісного тезка, віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова.

Тим часом, поки ми записували ці інтерв’ю, команди наших фотографів об’їздили країну, аби зняти цінні кадри. Стефан Лісовський попрямував до Харкова — щоб сфотографувати відважну бригаду ДСНС України, яка перші місяці повномасштабної війни день і ніч рятувала Північну Салтівку, величезний спальний район міста, що найбільше постраждав від російських ракет та артилерії, — а потім примчав у Київ, де на задньому дворі університету Шевченка проникливо зняв захисника "Азовсталі", пресофіцера полку "Азов" Іллю Самойленка. Фотографка Василина Врублевська вирушила в Київську область до художниці Алевтини Кахідзе, Вік Бакін навідався в Івано-Франківськ, у гості до режисера Франківського театру Ростислава Держипільського. Також над цим числом працювали фотографи Сергій Моргунов, Льоша Ліч та Андрій Грей — у Києві, Вінниці, Львові та інших містах країни, фіксуючи на свої камери іноді втомлені, але завжди полум'яні очі людей, які сьогодні творять історію. Деяких героїв вдалося зняти під час короткої ротації: серед них й Іордан Константініді — в минулому директор одеського магазину Ogonëk, а тепер — бойовий медик Збройних Сил, який ще за два дні до нашого знімання перебував "на нулі" на Донецькому напрямку.

Яким має бути друкований Vogue під час війни — філософське питання, але ми одразу зрозуміли, що не повинні зраджувати себе: цей випуск — про красу українців і неймовірне натхнення. На його сторінках — понад 50 героїв. Вони боронять нас на передовій, представляють Україну в Радбезі ООН, на бієнале у Венеції, на сцені Карнеґі-голу, на Олімпійських іграх та Каннському кінофестивалі. Вони рятують, оперують, гасять пожежі після обстрілів, обслуговують потяги, а також пишуть книжки, дають концерти – аби зібрати кошти для тих, хто боронить, рятує, лікує.

Єдність і згуртованість — наша суперсила, якою вже понад рік великої війни захоплюється весь світ. Цим числом нам хотілося нагадати, що шлях до перемоги — спільна справа, що кожен крок і внесок — цінний, вагомий, помітний. 200 сторінок випуску — фіксація цих внесків, великих та маленьких, військових і цивільних — у словах та образах; наша з вами історія, наше освідчення в любові своєму народові.

Слава Україні!

Колекційне видання доступне онлайн та в обраних точках продажу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.