До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Поетична спадщина: нова колекція Christian Dior весна-літо 2021

На думку дизайнерки Марії Грації К’юрі, наші відносини з модою змінилися під час пандемії й, можливо, заглибилися, змушуючи людей менше думати про те, який вигляд має одяг, і більше про те, як він змушує почуватися. Свою нову колекцію Christian Dior весна-літо 2021 дизайнерка представила в паризькому Саду Тюїльрі серед величезних ретро-колажів художниці-феміністки Лючії Маркуччі, інтерпретованих у вітражах вікон собору.

Christian Dior

Усвідомлюючи, що багато хто з її покупців, які прагнуть високої моди, в останні місяці перебували вдома, Марія Грація К’юрі шукала способів послабити конструкцію курток, щоб надати їм сучасного відчуття легкості й комфорту. Дизайнерка змінила культовий жакет The Bar на менш відомий, але м’якший силует Diopaletot, який Крістіан Діор розробив для показу в Японії в 1967 році, а також показала багато трикотажу, що уособлює домашній затишок. У колекції з’явилися всілякі варіації в’язаних жакетів у невимушеній формі халата з принтом у стилі бохо, вільні варіанти з деніму, подібні до силуету кокона, зав’язані на талії вишуканим плетеним ременем, а також анораки, прикрашені веселковими розписами tie-dye.

Реклама
Christian Dior
Christian Dior
Christian Dior

"Найважливішим для мене було втілити в життя новий силует Dior: жакет із сорочкою й штанами. Я думаю, це те, що дійсно являє собою відчуття миті" — зауважила дизайнерка. На початку шоу ця "свята трійця" з’явилася зовсім у новому прочитанні. Жакети перетворювалися на халати-кімоно, сорочки правили за туніки, а штани стали ще ширшими. К’юрі прикрасила все це середземноморськими візерунками пейслі, змішавши костюми зі своїми улюбленими грецькими сукнями пеплос і плетеними сандалями. Ці богемні образи жінок у чоловічих сорочках, струмливих халатах, джутових сандалях і тюрбанах були подібні до письменниць Вірджинії Вулф і Сьюзен Зонтаг.

Christian Dior
Christian Dior
Christian Dior

Наприкінці колекції дизайнерка показала як новий силует Dior може бути використаний у формальному гардеробі. На подіумі з’явилися розслаблені жакети з подовженими сорочками, вільними штанами й спідницями довжини міді з акцентом на силуеті пісочного годинника, що м’яко підкреслював талію. Для дівчат, які все-таки прагнуть побачити трохи гламуру, К’юрі додала спокусливі напівпрозорі сукні із шифону. Це вбрання, ледь торкаючись шкіри, повністю відповідало її принципам звільнення тіла.

Christian Dior
Christian Dior
Christian Dior

Всю колекцію Christian Dior весна-літо 2021 можна переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.