До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: Comme des Garçons, Thom Browne і Stella McCartney

У межах Тижня моди в Парижі свої колекції представили Comme des Garçons, Thom Browne і Stella McCartney. Розповідаємо, що ці бренди пропонують для сезону осінь-зима 2019/2020.

Comme des Garçons

Рей Кавакубо точно не можна назвати ескапістом. Всю тяжкість світу, зіпсованого діями людей, вона транслює у своїй творчості. Вона читає новини, вона знає, що відбувається, її хвилюють гонки озброєнь XXI століття, політичні протести, екологічні загрози. Повна переживань, вона вирішила назвати колекцію Comme des Garçons як "Скупчення тіней".

Реклама
Comme des Garçons осінь-зима 2019/2020

Незважаючи на похмурість і драматичність заявленої теми, майстерність виконання в цих предметах одягу була феноменальною – чи це гумові деталі, чи інтенсивно нашаровані тривимірні вишивки. Чорна гумова "броня", випуклі стегна і плечі, величезні капюшони і церковні головні убори, дивні короткі спідниці з фіжмами, рукави, ніби залиті олією, темні оборки з вікторіанської тафти, спідниця-куля, що натякає на форму бомби, яка поки не зірвалася, – за допомогою гри об'ємів і текстур Кавакубо дала чітко зрозуміти, які саме "зловісні сили" вона зобразила.

Comme des Garçons осінь-зима 2019/2020

"Багато маленьких тіней збираються разом, щоб зробити одну могутню річ". Звичайно, це двосічне твердження, яке вказує на людський потенціал як на благо, так і на зло. У будь-якому випадку, це був заклик одного з великих провидців моди до пробудження.

Comme des Garçons осінь-зима 2019/2020

Переглянути всю колекцію Comme des Garçons осінь-зима 2019/2020.

Thom Browne

Хоча бренд Thom Browne оснований на діловій естетиці, яка практично завжди починається і закінчується сірим фланелевим костюмом, мабуть, ніхто не любить фантазувати на тему моди так сильно, як це робить Том Браун. Тому, завжди цікаво і захопливо дізнатися, на що перетвориться його нова колекція.

Thom Browne осінь-зима 2019/2020
Thom Browne осінь-зима 2019/2020

Браун, який слідує своєму чіткому шляху, запропонував три різні уніформи для нового сезону: його фірмовий костюм з штанами до щиколоток, буржуазний костюм з плісированою спідницею і вільні сукні-міді. Останні зроблені так, щоб створити ілюзію багатошаровості, вони виконані наче у стилі пуантилізму. Наприклад, кілька образів нагадували шведський стіл з текстурованого білого, червоного і синього твідів. Незважаючи на такі комбінації, нова колекція не здавалася хитромудрою, це був Thom Browne у його вишуканому і практичному вигляді.

Thom Browne осінь-зима 2019/2020
Thom Browne осінь-зима 2019/2020

Переглянути всю колекцію Thom Browne осінь-зима 2019/2020.

Stella McCartney

Нову колекцію Стелла Маккартні присвятила тим, кого ми любимо – в минулому, сьогоденні і майбутньому. Проявити свої почуття дизайнер запропонувала своїм гостям так: посадити дерево на честь важливої людини у межах її нової кампанії захисту екосистеми національного індонезійського парку Гунунг-Лесер.

Stella McCartney осінь-зима 2019/2020
Stella McCartney осінь-зима 2019/2020

Маккартні цього сезону надихалася англійським музичним і танцювальним рухом Northern Soul кінця 1960-х років: створила вільні, широкі силуети з масивними плечима поряд з легкими сукнями та топами. Маккартні також співпрацювала з британським брендом Hunter, щоб створити гумові чоботи, з яких виднілися шкарпетки Yulex, мабуть, стійка альтернатива неопрену. Основою колекції став апсайклінг. Дизайнер використала власні старі дизайни, створювала сукні з футболок, а пальта з бейсболок. Також в колекції присутні органічна бавовна, екохутро і екологічна віскоза.

Stella McCartney осінь-зима 2019/2020

Переглянути всю колекцію Stella McCartney осінь-зима 2019/2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.