До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мрія: колекція BOBKOVA осінь-зима 2023/2024

Нова колекція Крістіни Бобкової під назвою "Мрія" розповідає про прагнення миру та відродження рідної країни.

BOBKOVA осінь-зима 2023/2024
BOBKOVA осінь-зима 2023/2024

Реклама

Дизайнерка розмірковує над образом сучасної української жінки, яка стикається з небаченою трагедією, але мусить продовжувати своє повсякденне життя. Це жінка, яка виявляє свою хоробрість, стоїцизм і велике серце. Жінка, яка працює і водночас займається сім’єю, жінка, якій доводиться іммігрувати, жінка, яка вступає до армії, щоб боротися за свободу, жінка, яка волонтерить, щоб допомогти тим, кому це зараз потрібно. Цей суперечливий баланс сили та крихкості Бобкова перекладає на мову одягу. Колекція сповнена контрастів: ніжне жіноче мереживо та м’який трикотаж розповідають про пошук внутрішнього комфорту, грубі армійські блейзери уособлюють мужність бійця. Бобкова приділяє велику увагу тому, як жінка відчуває свій одяг і як вона пристосовує його до життя, яке постійно змінюється.

BOBKOVA осінь-зима 2023/2024
BOBKOVA осінь-зима 2023/2024

Чуттєвість мережива – один із головних акцентів. Воно надає делікатності фірмовим мінімалістичним фасонам BOBKOVA, від довгих сліпдресів з мереживними краями у стилі 1990-х та бра, які вдягаються поверх сорочок, і до мінісуконь та спідниць А-силуету у стилі печворк, поєднаних зі шкіряними черевиками-панчохами у стилі Франсуаза Арді епохи 1960-х. Алюзії на військову форму розповідають історію жінок-військових: костюми в естетиці сафарі зі спідницею та блейзером з масивними накладними кишенями уособлюють вишуканий і дорослий погляд на утилітарну функціональність. Слово "МРІЯ"прикрашає металеві каблучки, стилізовані під кастети.

BOBKOVA осінь-зима 2023/2024
BOBKOVA осінь-зима 2023/2024

Рафінований повсякденний одяг є фундаментом філософії бренду, а базові речі бездоганного крою – головні герої кожної колекції, створені для сталого гардеробу поза часом. Сукня-сорочка вільного крою є одним з головних його елементів. Дизайнерка відштовхнулася від традиційної української селянської сорочки як основи основ, деконструювала її та оновила до сучасного вигляду в естетиці workwear.

BOBKOVA осінь-зима 2023/2024
BOBKOVA осінь-зима 2023/2024

Філософія апсайклінга панує в цій колекції, героїчно створеної в київському ательє на тлі критичних умов воєнного часу. Зосередитися на ручній роботі було прагматичним рішенням, коли машини регулярно вимикалися через вимкнення електроенергії. З обрізків тканини та залишків в’язаного матеріалу майстрині створювали нові вироби та декоративні деталі у техніках печворк та в’язання гачком, відомих і практикованих століттями в українському селі. Перероблювання допомагає ательє мінімізувати відходи й розвивати сталий підхід. Дизайнерка, для якої екологічність є принципом мислення, закуповує тканини в Італії з надлишкових рулонів luxury-брендів, щоб підтримати свідомий другий цикл використання надлишкових матеріалів в модній індустрії.

Дивіться всю колекцію BOBKOVA осінь-зима 2023/2024 за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.