До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Montblanc і галерея The Naked Room започатковують спільну артпремію Artists Prize

Montblanc спільно з галереєю The Naked Room започатковують премію Artists Prize — першу в Україні професійну подію в галузі сучасного мистецтва, яку організують художники для художників. Переможця оголосять у листопаді 2021 року.

Artists Prize — унікальна професійна премія, у якій саме художники, а не куратори й критики, виберуть найцікавішого представника сучасної української артсцени. Таку методику запропонували співзасновниці The Naked Room Марія Ланько і Єлизавета Герман.

Реклама
Автор: Дана Косміна

З дня свого заснування Montblanc підтримує розвиток культури в різних країнах світу, а також організовує окремі премії для меценатів мистецтва. Над запуском цієї ініціативи в Україні бренд працював понад шість місяців. Коли рішення було ухвалено остаточно, Montblanc вибрали The Naked Room як партнера зі спільними цінностями й метою — надавати підтримку локальним художникам і допомагати їм розвиватися.

Автор: Антон Бєлінський

"Ми хочемо, щоб художники мали ту свободу, засоби й можливості, які дадуть їм змогу зреалізувати свій талант. Montblanc спонукає розкрити весь свій потенціал і йти власним шляхом до успіху. Не боятися вибирати нестандартні рішення й виходити з тіні, демонструючи світові своє мистецтво", — коментує бренд-менеджерка Montblanc Тетяна Радченко.

Автор: Анастасія Руднєва

Artists Prize покликана відзначити українських авторів, праця яких високо цінується в професійній спільноті. "Стати учасником журі премії ми запросили 11 художників і художниць. Вони репрезентують різні спільноти й міста, різні художні мови й стратегії. У кожного з них дуже персональний та осмислений погляд на те, чим нині є сучасне мистецтво", — коментують Марія Ланько і Єлизавета Герман.

Автор: Віталій Кохан

Серед членів журі премії — Павло Маков, Олександр Чекменев, Алевтина Кахідзе, Саша Курмаз, Катя Лібкінд, Петро Ряска, Олена Субач, Ярема Малащук і Роман Хімей, Микола Карабінович, Аліна Клейтман і Анатолій Бєлов. Кожен з членів журі номінує одного претендента, і вже в листопаді цього року за підсумками дискусії буде обрано переможця. Урочисту церемонію нагородження також організують наприкінці осені 2021 року.

"Ганнуся з котом". Автор: Петро Гуменюк

На сайті Artists Prize зібрані відео, де кожен з членів журі ділиться думками про сучасне мистецтво та пояснює власний вибір. У соціальних мережах Montblanc вестимуть щоденник проєкту — повноцінний мультимедійний елемент Artists Prize, де будь-хто охочий зможе ознайомитися з різними етапами створення й проведення премії. Переможець отримає 100 000 гривень від Montblanc, а також персональну виставку у The Naked Room, яку профінансує бренд.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.