До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модний союз: Антон Белінський згадує, як починався One Day Project

Лляний костюм, Subrosa; шапка з латексу, рукавиці з латексу, все – Atsuko Kudo; кросівки з текстилю й нубука, Underground

Дизайнер і засновник проекту One Day Project Антон Белінський нагадує денді зразка XIX століття. Саме він в 2015 році створив колекцію з принтом Poor But Cool авторства художника Вови Воротньова та повіз її до Парижа на півфінал конкурсу для молодих дизайнерів LVMH Prize. Там він голосно заявив про українську моду, про неї дізналися Louis Vuitton Moët Hennessy – одна з найвпливовіших компаній з виробництва предметів розкоші, Каньє Вест, Раф Сімонс, у той час креативний директор Dior, та інші важливі гравці індустрії моди.Слово cool завжди йде в ногу з починаннями Бєлінського. Одним з таких починань став One Day Project – fashion-майданчик, на якій молоді і зухвалі українські дизайнери, художники, фотографи та стилісти демонструють свої колекції і роботи.

Бавовняний топ, бавовняна юбка, Paskal; рукавиці з сітки, Cornelia James; шкіряні чоботи, Gianvito Rossi

"Я зробив One Day Project для того, щоби "зклеювати" людей один з одним. Вийшло чи ні, та я старався", – каже дизайнер. Уперше захід відбувся в серпні 2016 року. Тоді Антон "склеїв" дизайнерів бренду Drag & Drop, Subrosa, Lybid Locals, художницю і дизайнера Машу Реву і фотографа Армена Парсаданова. Проект тривав один день, але заради того, щоби відвідати покази Белінського, його друзів та виставку Реви і Парсаданова, до Києві на добу прилетіли журналісти й фотографи з усього світу. Тоді колекції дизайнерів не лишили байдужими нікого. В той же час, окрім модного, вони задали заходу ще один важливий напрям – туристичний. Завдяки незвичайним локаціям показів (НА КШТАЛТ….) дизайнери познайомили представників міжнародної преси з Києвом, відкривши для них нову точку на карті Європи.

<b>ODP42</b>

Юлія Граждан, співзасновниця бренду Drag and Drop, вважає, що One Day Project виник дуже вчасно. "Ми з сестрою зробили першу колекцію несподівано для себе, і тут з'явився Антон зі своїм проектом. Нам дуже пощастило взяти в ньому участь, тому що на той момент в нас не буллокації для показу колекцій", – зізнається Юлія. Тоді вони з сестрою провели презентацію в Українскому фонді культури. Тепер про цю локації, де рідко бували навіть самі кияни і яку одеситки Граждан відкрили київським модникам й іноземним гостям, можна прочитати в журналах Dazed and Confused і 032c. Drag and Drop під час третього сезону One Day Project показали колекцію в ще одному неочевидному місці – Київської міської державної адміністрації. Логотипи DRAGANDDROP.SEXY під прапором України, інсталяція й моделі в центрі залу, гості презентації, чий зовнішній вигляд дуже відрізняється від звичного в цих стінах адміністративного дрес-коду, – таке в КМДА бачили вперше. Восени 2017-го дівчата нанесли на fashion-карту Києва ще одну нову точку, а свій бренд вивели на новий рівень. Сьогодні їхній одяг продається по всьому світу, в тому числі й в улюбленому лос-анджелеському бутіку Ріанни, Кеті Перрі й Кім Кардашян – H. Lorenzo.

Бавовняна блуза, Masha Reva; сережки, срібло, Slim Barrett; нейлонові колготки, DIM; замшеві ботинки, Stuart Weitzman

Інтуїція ніколи не підводить Антона при виборі творчих союзників. Дизайнер вважає, що його головна риса – віра в людей. "Я не пам'ятаю жодного проекту, жодної людини, який би мені подобався і не вистрілив", – додає Антон. Влітку 2017 року учасники програми першого сезону One Day Project Маша Рева та Армен Парсаданов зняли художній фотопроект для книги Marseille Je T'aime одного з найактуальніших сучасних дизайнерів – Симона Порта Жакмю. Частина команди бренду Lybid Locals перевтілилася в рок-гурт "Заметіль" з численними фанатами по всій Україні та в сусідніх країнах. Модники досі обговорюють показ Subrosa в київському барі "Вікно". У вересні 2017-го проект доповнили покази Yulia Yefimtchuk +, Paskal, Zirochka Ukraine та RCR Khomenko, він отримав десятки схвальних відгуків в пресі, зокрема й від американського Vogue та i-D, завдяки яким тепер тисячі читачів бажають відвідати Київ та побачити своїми очима покази One Day Project.

Шовкова сукня, Drag & Drop; сережка з металу, Slim Barrett; нейлонові панчохи, DIM; бавовняні носки, FALKE; шкіряні туфлі, Dorateymur

Перевірити справжність успіху One Day Project легко: потрібно приїхати на Тиждень моди до Парижа, зайти, наприклад, до ресторану La Belle Epoque, притулку інсайдерів модної індустрії, і, перекинувшись парою фраз з кимось із відвідувачів, поставити питання: "Які імена, пов'язані з українською модою, вам знайомі?" Учасники проекту One Day Project і Антон Белінський будуть названі в числі перших. Белінський ж на питання, як він ставиться до успіху, відповідає неупереджено – каже, що нічого не планує і нічому не дивується. Але всі знають, що сам він обов'язково здивує, і з нетерпінням чекають нового сезону One Day Project.

Бавовняна сорочка, бра зі штучного хутра, все – Anton Belinskiy; окуляри, General Eyewear
Хлопковое пальто, RCR Khomenko + Zirochka; очки, General Eyewear; нейлоновые колготки, DIM; кожаные туфли, Underground
Куртка з PVC, шовкова сукня, лляні штани, все – Subrosa; шапка з латексу, рукавиці з латексу, все – Atsuko Kudo; шкіряні кросівки, Underground

Текст: Olaa Zhyzhko

Фото: Marianna Sanvito

Стиль: Peghah Maleknejad

Зачіски: Philippe @Saint Luke Artists з використанням Oribe Hair Care

Макіяж: Tiziana Raimondo @The Wall Group з використанням NARS Cosmetics

Кастинг: Neill Seeto @IMA Casting

Асистент фотографа: Lorenzo Giovinale

Асистенти стиліста: Clémence Rose, Lauren Perrin

Модель: Pasha Harulia @Star System

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.