До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модний Будинок Поля Пуаре відновлює роботу

Гарні новини прийшли з Парижа – роботу відновлює модний Будинок Poiret, створений дизайнером Полем Пуаре в 1903 році.

Поль Пуаре з моделями в Берліні

Відродити один з найвідоміших французьких брендів вирішили Анн Шапель, відома по роботі з Ann Demeulemeester і Haider Ackermann, та Іцінь Інь, яка обійме посаду креативного директора Poiret. Перша колекція буде показана під час Тижня моди в Парижі 4 березня.

Реклама
Іцінь Инь – креативний директор Poiret

Poiret – бренд з великою і красивою історією, адже саме Поль Пуаре свого часу звільнив жінок від корсетів, давши свободу їхнім таліям. Ще один відомий винахід дизайнера – "кульгава спідниця", в якій жінки могли пересуватися лише дуже дрібними кроками.

Рекламна кампанія Poiret

Пуаре любив пишність і розкіш, надихався орієнталізмом і першим з модних дизайнерів випустив аромат. Закрити бізнес модельєра довелося в 1927 році через банкрутство. Часи змінювалися, жінки ставали все більш незалежними і соціально активними і їм потрібні були зовсім інші речі, а Пуаре все продовжував сприймати процес створення одягу як велике мистецтво.

Читайте також:

9 ключових фактів із життя Жанни Ланвен

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.