До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ладо Бокучава: "Я не хочу, щоб людям вказували, що носити"

У Грузії в самісінькому розпалі Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi, де зараз перебуває український стиліст та модель Надя Шаповал. Спеціально для Vogue.ua вона зустрілася з дизайнером Ладо Бокучавою, одним з найяскравіших представників грузинської моди, і поговорила з ним про нову колекцію та дитячі спогади.

Ладо Бокучава

Ладо Бокучаві скоро виповниться 27 років, а він вже встиг стати креативним директором двох грузинських брендів – з Atelier Kikala він розійшовся рік тому, після десяти спільних сезонів, перейшовши до популярного Materiel, і дійшов до того, що заснував свій власний бренд. На Instagram-сторінці @ladobokuchava всього близько п’ятнадцяти фотографій, перша датована вереснем. "Раніше я завжди казав, що у мене так мало часу і я часто зайнятий. Зараз я би просто вбив себе! Я працюю ночами, так як вирішив зробити цей показ занадто пізно. П’ю каву літрами".

Реклама
Lado Bokuchava весна-літо 2018

Показ Lado Bokuchava for Materiel пройде на наступний день після дебютного показу дизайнера для власного бренду. "Складно фізично. Але я ніколи не міг займатися однією й тією ж справою, працювати з 9.00 до 18.00. Мені зручніше робити дуже багато речей паралельно. Працювати по 12 годин в день – не проблема. Важливо – постійно бути в русі, навіть просто ходити туди-сюди. Тому що, коли я роблю Materiel і на наступний день починаю роботу над своїм брендом – мій мозок вже відпочиває".

Lado Bokuchava весна-літо 2018

Ладо – по-справжньому універсальний солдат, і стверджує, що це будуть дві абсолютно різні колекції: "Для мене це буде щось нове і дивне. Напевно, я відкрив самого себе. Може, у мене вік такий, що я зараз часто згадую про те, про що я думав у дитинстві. Колекція Lado Bokuchava буде дуже чуттєвою. Я вклав туди все, що любив – наукову фантастику, в дитинстві зачитувався прозою Філіпа Діка з його образами та історіями, класичні ретро-силуети і стилістику 1980-х, яка повертає до образів співачок готичного року. Так, в дитинстві я завжди слухав таку музику – The Sisters Of Mercy, Nina Hagen"..

Lado Bokuchava весна-літо 2018

Речі Ладо вирізняються жіночністю та легкістю. Вони завжди викликають особливе захоплення своїми силуетами, колористикою та тканиною. Але дизайнер стверджує, що на його речі можна дивитися і з іншого боку – при жіночних платтях, він часто робить сильні, приталені силуети. "Я до моди ставлюся не супер серйозно. Мені має бути трохи смішно. Я роблю те, що хочу. Тканини підбираю просто – дивлюся на щось дивне, шукаю спогади у собі, в образах мами та бабусі. І після цього я впевнений у своєму виборі на 100%. Мені більше подобається, коли люди говорять про мої речі, що їм було дивно і неприємно, ніж тоді, коли їх хвалять. Для мене головне, щоб було те, що спочатку викликає неприємні емоції, і ти звикаєш до цього з часом, а не таке, коли одразу приємно, а потім швидко набридає. Я люблю поєднувати 62 кольори в одному луці. Колір для мене – найбільше вираження".

Lado Bokuchava весна-літо 2018

Дизайнер зізнається, що ніколи не стежить за тренд-репортами, і не думає про те, що буде актуально в наступному сезоні. Він завжди йде навмання, за своїм натхненням, і дивовижно спостерігати за тим, що його речі – це абсолютно свіжий погляд. "Я не хочу, щоб людям вказували, що носити. Вони повинні вирішувати самі. Я просто надаю їм вибір".

Lado Bokuchava весна-літо 2018

Подивитися колекцію Lado Bokuchava можна в розділі ПОКАЗИ.

Читайте також:

Вивільнення: Situatonist весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.