До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Квітучий сад: нова колекція Balmain весна-літо 2024

Незважаючи на те, що Олівʼє Рустену довелося переробити 70% нової весняно-літньої колекції на максимальній швидкості після того, як предмети одягу були викрадені в дорозі з аеропорту імені Шарля де Голля, дизайнер представив на подіумі справжній квітучий сад – троянди прикрашали іконічні жакети, блузи та сукні.

Реклама

Перед початком шоу Рустен прокоментував: "Ця колекція полягає в наступному: я помру завтра, і просто хочу, щоб люди пам’ятали, що я переконався, що Balmain — це французький будинок класу люкс. А що таке французький? Я думаю, це більше, ніж просте питання". Відповідь дизайнера почалася з великої кількості блейзерів із ґудзиками-трояндами та суконь з оббивкою на стегнах, які в деяких елементах повторювали модні предмети одягу бренду 1990-х і 1950-х років. Кілька моделей носили сумки, наповнені букетами. Образи також супроводжували туфлі навмисно невідповідного кольору, як-от яскраво-помаранчеві чи жовті.

Барвиста історія продовжилася зеленим блейзером поверх рожевої шовкової спідниці з рюшами та туфлями, цього разу синього кольору. Рустен процитував близьку подругу засновника будинку Ґертруду Стайн: "Роуз — це троянда, троянда — це троянда". Квіти були створені з напівпрозорого переробленого пластику та зʼявилися на жакетах та спідницях. Наприкінці вони виникли на складних вишитих вручну сукнях – частині колекції, яка була особливо трудомісткою для виготовлення та яка, на щастя, не знаходилася в тому викраденому фургоні.

Усі ці різноманітні троянди були створені, щоб відобразити бачення "французької розкоші" Рустена в багатьох варіантах жіночого одягу. "Ці троянди мають шипи, розумієте?, – прокоментував дизайнер. – Троянда Balmain не може бути просто романтичною квіткою. Є також міць і сила. Отже, це про любов, про кольори, щастя та радість. Але це також про муки! Якщо ви страждаєте, це не означає, що вам потрібно робити чорну колекцію".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.