До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бренд KARAVAY представив великодню колекцію

До великодньої капсули, яка стає ліричним акордом весняної колекції KARAVAY, увійшли три предмети — жакет прямого силуету без коміра, укорочений шакет і літнє пальто. У новому прочитанні хрускотливі вибілені полотна, батисти й шовки замінює спортивна сітка — високотехнологічний матеріал, який фіксує форму й підкреслює наповненість майже кутюрних об’ємів, зберігаючи водночас свою спортивну самобутність.

Вихідною точкою в роботі над великодньою капсулою стала ошатна біла блуза і її білизняне минуле. Дизайнерка досліджує архетипний силует спідньої сукні, розкриваючи пласти історичного й етнічного контексту. Характерний для будь-якого національного костюма мотив натільної сорочки виходить з тіні, перетворюючись з інтимного предмета гардероба в акцент, на якому ґрунтується повноцінний міський ансамбль.

"Раніше мода доходила з міста, а сьогодні навпаки — ми беремо натхнення з традиції, свого „натільного", зводимо до високого й переносимо в сучасність, — каже Ірина Каравай. — Я шукаю свою Україну не в архівах. Мене цікавить тонка грань між традицією і бажанням нового, завдяки якій досягається баланс. І білий колір для мене тут — точка обнулення, у якій строкаті пам’ятники Стародавньої Греції, втративши барви, стають класикою".

Розріджену фактуру сітки майстри ательє KARAVAY використовують як канву для декорування білим по білому в авторській техніці, яка об’єднує лічильні різновиди вишивання та інкрустацію стрічками. Звичні для вишивки місця біля горловини і на рукавах займають фантазійні візерунки, синтезовані на основі традиційних символів Одеського, Полтавського і Херсонського регіонів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.